Prawdopodobnie najlepsze na świecie forum Suzuki SV 650 / SV 1000 ;)
Regulamin działu
Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj lub przejrzyj dział FAQ, może już padła odpowiedz na Twoje pytanie. Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów, temat ma jasno określać z czym masz problem i w jakim modelu SV.
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 5 ] |
|
Zapach paliwa po daniu w palnik, czy po przygazówce
Autor |
Wiadomość |
gawior
rowerzysta
Dołączył(a): 25 kwi 2021, o 21:57 Posty: 26 Lokalizacja: Częstochowa
Moto: SV650 2000r
|
Zapach paliwa po daniu w palnik, czy po przygazówce
Witam. Niedawno borykałem się z cieknącym paliwem po pokrywach komór pływakowych gaźników w mojej SV-ce 650 z 2000r, tak że widać było wiszące krople paliwa i ślady po jego kapaniu na karterach. Wymieniłem w obu zaworki iglicowe z gniazdami i uszczelki komór pływakowych. Wyczyściłem dysze i ogólnie gaźniki preparatem Motul-a do gaźników i z tym tematem jest OK Jednakże czuję zapach paliwa po daniu w palnik i zatrzymaniu się, lub jak na postoju mocniej przygazuje czuję paliwa i nie jest to paliwo nieprzepalony z wydechy, tylko zapach czystej benzyny jak na stacji. Dzisiaj się kawałek przejechałem po 2 tygodniowej przerwie, gdzie teraz jest dużo chłodniej i sprawa wygląda tak samo. Nigdzie nie widać śladu po paliwie, nie wiem skąd ten zapach i nie daje mi to spokoju.
|
22 lip 2021, o 20:30 |
|
|
Inkling
SV Rider
Dołączył(a): 18 lip 2010, o 11:47 Posty: 2539 Lokalizacja: Częstochowa/Kraków
Moto: SV650N AD2000
|
Re: Zapach paliwa po daniu w palnik, czy po przygazówce
Zacząłbym od setupu. Wygląda na zbyt bogatą mieszankę. Jakie dysze? Poziom paliwa? Wysokość iglic?
|
23 lip 2021, o 12:35 |
|
|
gawior
rowerzysta
|
Moto raczej w oryginale. Przeszło 3 miesiące temu kupione. Jakieś 4000km było bez problemów i pojawiły się wycieki paliwa jak wyżej pisałem. Wymieniłem zaworki iglicowe z gniazdami, przeczyściłem gaźniki i wycieków brak, tylko zapach paliwa po przygazówce na postoju, lub po szybkim sprincie od świateł do świateł i na światłach po zatrzymaniu zaraz czuć paliwo. Motocykl pali wydaje mi się, że OK. Śladów po jakimś kapiącym, cieknącym paliwie brak. Odpala OK i chodzi bardzo żwawo, nie szarpie, nie muli, pracuje równo. Wcześniej było OK i nic nie zostało zmienione, czy to dysze, czy położenie iglic itp. itd.
Widzę, że kolega z moich okolic/miasta. Ja jestem z Częstochowy
|
23 lip 2021, o 22:45 |
|
|
Inkling
SV Rider
Dołączył(a): 18 lip 2010, o 11:47 Posty: 2539 Lokalizacja: Częstochowa/Kraków
Moto: SV650N AD2000
|
Z Częstochowy? No to możemy się kiedyś umówić. - chętnie rzucę okiem.
|
25 lip 2021, o 20:58 |
|
|
gawior
rowerzysta
|
Rzadko tu zaglądam. Jak najbardziej możemy się kiedyś umówić na wspólne latanie, czy to na piwo, bo sezon ku końcowi.
|
17 paź 2021, o 19:35 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 5 ] |
|