Re: Przepala bezpiecznik główny
Ha ha, nie tak dawno temu miałem dokładnie to samo. Problem polega na tym, że to nie lada zagwostka i do sprawdzenia masz... niestety... wszystko
Moto stoi pod chmurką, czy pod dachem? Od razu mówię, że moim zdaniem pokrowiec niestety się nie liczy - to tak samo jak pod chmurką.
Najlepiej będzie jak obczaisz dokładnie wszystko co robisz przy moto, gdy dochodzi do przepalenia. Jakiś pstryczek, włącznik, czy coś - wtedy od tego bym zaczął poszukiwania - w przeciwnym razie pozostaje sprawdzić wszystko po kolei.
Możesz też pooglądać kable - te na kierownicy, jak i te pod bakiem, pod siodłem jednym i drugim i szukać przetarć izolacji.
U mnie działo się to w czasie jazdy - próbowałem nawet odłączać kolejne światła, klaksony, światło stop (tylko jedno na raz
). Okazało się, że przyczyna była zupełnie inna - disc-lock, który woziłem pod siodłem pasażera zdemolował kable, miejscami były odsłonięte i później zdarzało mu się coś zewrzeć (pewnie dotykał jednocześnie odkrytego kabla i ramy). Dodam, że przetarcia były minimalne, ledwie je było widać, ale to wystarczyło.
U ciebie zapewne jest coś innego, ale niech ci to da do myślenia, jak różne mogą być przypadki
Zastanów się też, od kiedy masz ten problem i czy wcześniej robiłeś coś przy moto, może coś wtedy naruszyłeś?