Cena jest też na allegro. Czy ktoś kto ma ten fender eliminator od Opala mógłby wrzucić fotki jak to wygląda i jakiś opis jak się montuje. Czy wywalam seryjny plastik i jest coś zamiast tego czy należy uciąć to ramie z oryginału a reszta plastiku zostaje?
Witam, mógłby ktoś napisać krok po kroku jak zdemontować ten plastik z tylu co trzyma tablice i kierunki bo chciałbym sobie to przerobić ale nie wiem jak.
Ten filmik:
dokładnie przedstawia cały proces "fender elimination' Ja miałem obok siebie laptopa jak demontowałem mocowanie i robiłem krok po kroku tak jak na filmie, i poszło to bardzo sprawnie.
_________________ Najlepsza muzyka to ryk silnika!
2 wrz 2010, o 10:14
slayer
SV Rider
Dołączył(a): 23 lut 2010, o 15:32 Posty: 1462 Lokalizacja: Warszawa
Moto: SV 1000S
Re: Demontaz uchwytu na tablice
jorge5 napisał(a):
Cena jest też na allegro. Czy ktoś kto ma ten fender eliminator od Opala mógłby wrzucić fotki jak to wygląda i jakiś opis jak się montuje. Czy wywalam seryjny plastik i jest coś zamiast tego czy należy uciąć to ramie z oryginału a reszta plastiku zostaje?
Nic nie ucinasz. Odkręcasz oryginał w całości tak jak jest to pokazane na filmiku powyżej i zakładasz wysłany gotowy fender eliminator. Ten z filmu nie zasłania dziur po oryginale, a to jak wygląda pozostawiam do oceny każdemu samemu sobie :-)
_________________ One love, one passion - only motorcycles!
2 wrz 2010, o 23:21
zurek100
motocyklista
Dołączył(a): 25 lut 2010, o 00:03 Posty: 261 Lokalizacja: Gdynia
Moto: CBR F4( SV w pamieci
Re: Demontaz uchwytu na tablice
A ktoś ma pomysł jak zagospodarować zadupek w gaźnikowej sv 650??
Undertail z plastbike i wolna sobota na dopasowanie go do kształtu lampy, otworów montażowych, uchwytów itd. Wtedy wystarczy już wygiąć sobie z blachy uchwyt na rejestrację lub kupić gotowy na allegro i jest pięknie. Wrzucić foty jak to u mnie wyszło?
(...)Ten z filmu nie zasłania dziur po oryginale, a to jak wygląda pozostawiam do oceny każdemu samemu sobie :-)
Jak już sobie tak oceniamy to ja się podepnę. Zakupiłem i zamontowałem taki oto FE: http://www.motoplaza.pl/1298,mocowanie- ... 4-k8-.html Wizualnie ok, dopasowanie idealne ale .. niestety zostaje "szpara" dzięki, której po sobotniej jeździe w deszczu mam kilo błota w "bagażniku".
_________________ Najlepsza muzyka to ryk silnika!