Ostatnio przypadkiem trafiłem na fajny zespół - Pantera. Tutaj jeden kawałek, ale polecam całą płytę Reinventing Hell.
Zespół fajny, lecz już niestety nie istnieje W sumie koniec tego zespołu jest dość smutny bo po tym jak się rozpadł muzycy z tego zespołu stworzyli nowy - Damageplan. Niestety zespół zdążył nagrać jedną płytę, a potem na jednym z koncertów były żołnierz amerykański wparował z bronią na scenę i strzelił w głowę gitarzyście. No i po zespole.
Haha, dzięki tylko nie wiem co mają te dziwne napisy w tle oznaczać pierwsza płytka, najbardziej brutalna i szybka, mająca być odpowiedzią na "Kill 'em all" grupy Metallica. Dave Mustaine obrał sobie za cel zagrać bardziej agresywnie.
Osobiście jednak wole późniejsze kompozycje, dobre teksty, zdecydowanie wolniejsze, bardziej melodyjne i świetne technicznie.
Jest też sporo fajnych balladek:
Na prawdę polecam, zespół niedoceniony, wiecznie w cieniu Metalliki. IMO technicznie zdecydowanie lepszy, ewoluujący. Wystarczy zresztą spojrzeć na niektórych muzyków, którzy się tam udzielali, nazwiska takie jak Marty Friedman Czy Vinnie Colaiuta to klasa sama w sobie. Ogólnie Mete też bardzo lubię, z tym że albumów których można słuchać ciurkiem (jeden utwór za drugim) jest 3-4. Tutaj większość płyt jest zajebista dla mnie
Ja zacząłem słuchać Megadeth ze względu na Sonisphere, tzn. przed nim chciałem poznać ten zespół, bo wcześniej jakoś nie miałem okazji. Ogólnie nie spodobał mi się tak bardzo, ale niektóre kawałki rozwaliły mi mózg Niestety ich występ, a w zasadzie Dave zniechęcił mnie i jakoś ostatnio ich w ogóle nie słucham. Metalliki słucham już długo i raczej nie przestanę Wg. mnie najlepsze płyty są do Black Album (wliczając) no i później jeszcze Death Magnetic też jest fajna
18 gru 2010, o 13:53
slayer
SV Rider
Dołączył(a): 23 lut 2010, o 15:32 Posty: 1462 Lokalizacja: Warszawa
Moto: SV 1000S
Re: Muuuuuuuuuzyyyyka !!!!
Megadeth to jedna z moich ulubionych kapel Jeśli już jesteśmy przy Criptic Writings to uważam że to jedna z lepszych płyt jakie wydali.