Re: To co mnie dzisiaj rozbawiło :).
Gutem morgren, priwiet, haloł itp.
Witam wszystkich w moim autorskim kąciku kulinarnym. Po długich namysłach i filozoficzno-kulinarnych rozmyślaniach postanowiłem nazwać ten dział Moto-gotowanie. Wiem głupie i niezbyt wyszukane, ale nic mnie to nie obchodzi, jak wam się niepodobna to oglądajcie sobie w telewizji paskala albo innego zboczeńca z zachodu który nie umie mówić po polsku, ja zapewniam że umiem mówić po polsku – gorzej idzie mi z pisaniem ale to inna bajka. Wracając do tematu, w tym dziale dowiecie się jak przygotować żarcie, jedzenie szamanko, szamke itp. Zaczniemy od prostych dań jak np. zupka chińska a skończymy na króliku nadziewanym zającem z brokułami i pieczarkami w polewie myśliwskiej – czy jakoś tam. Aby wzbogacić moje przepisy postanowiłem dołączać do każdego z nich zdjęcia.
A więc do dzieła!!!!!!
SZachcior® vel Ciapulek® vel Waxtep®
SMAK ORIENTU
Na początek coś łatwego.
To wykwintne danie nie jest drogie i możemy je zrobić nawet na zlocie w trudnych warunkach. Najpierw idziemy do sklepu i robimy zakupy. Szukamy stoiska lub półki z egzotycznymi daniami, wybór jest bardzo duży. W zależności od naszych upodobań możemy zrobić pikantne lub łagodne danie. Po zakupach na których wydaliśmy od 76 gr do nawet 1,15zł .
Pierwszą czynnością jest wstawienie wody w garnku – no chyba że macie czajnik – woda musi się zagotować – woda jak się zaczyna gotować to bulgocze i widać parę wodną, nie radze sprawdzać temperatury ręką, wierzcie mi na słowo ma wtedy około 100 ºC. Zawartość torebki wsypujemy do kubka i zalewamy wrzątkiem. UWAGA!!!!! W torebce oprócz makaronu są zazwyczaj jeszcze dwie saszetki!!!!! Wrzucamy je również, ale nie w całości, trzeba je otworzyć i wsypać ich zawartość – jeżeli wrzucicie je w całości to najecie się polietylenu i będziecie rzygać!
Po zalaniu należy odczekać około 3 min, najlepiej przykryć kubek
Po tym czasie możemy swobodnie rozkoszować się niesamowicie unikalnym i wyszukanym smakiem orientalnej chińskiej zupy. Ma ona nie tylko właściwości zaspakajające głód, ale również działają na potencje – opada po niej
Natomiast kobiety po tym daniu mogą mieć bule brzucha i spóźniony okres.
Reasumując warto spróbować!!!!
SKŁDNIKI
Gorąca woda
Zupka chińska
PRZEPIS NA POSIŁEK DLA JEDNEJ OSOBY
TWARDZIEL
Brzmi złowrogo, ale nie martwcie się, poradzicie sobie z przygotowaniem tego kultowego dania jest proste i nie wymaga wielkich nakładów finansowych.
Oczywiście trzeba pójść do sklepu, albo jeżeli mieszkacie na wsi to do pierwszego napotkanego kurnika. Kiedy już zdobyliśmy jajko albo dwa to już 50% szans na to że się wszystko uda.
Wstawiamy wodę na gaz w garnku – to już umiemy z poprzedniego przepisu. Gdy nasze sprawne oczy wychwycą iż woda się gotuje to wkładamy do wody jajeczka. I gotujemy je aż będą na twardo – nie wiem ile bo ja zawsze jem na miętko. Wyznacznikiem czasu w którym gotujemy jajca może być obcięcie paznokci u nóg. Ale jeżeli ktoś ma 9 palców u nóg to musi trochę jeszcze poczekać bo będą na miękko a jeżeli ktoś ma więcej niż 10 to radze wyjąć wcześniej nim skończy obcinać 13 czy 15 palec u nogi bo jajko może pęknąć.
Kiedy wyjmiemy je z garnka, włożymy je do zimnej wody, jak tego nie zrobimy i zaczniemy obierać od razu to bardzo prawdopodobne że nie unikniemy oparzenia 1-go i 2-gostopnia - a wtedy zamiast jajeczka zobaczymy karetkę i Maćka z Klanu.
Kiedy już ostygło możemy zasiąść do stołu i rozpocząć ucztę! Obieramy jajeczko ze skorupki i zaczynamy konsumować. UWAGA!!!! Wiadomym jest to że jajko ugotowane na twardo ma nie miły zapach jaja – no bo czym ma pachnieć, boczkiem? – dlatego nie należy obwiniać drugiej osoby(jeżeli taka jest w pobliżu) niewybrednymi stwierdzeniami „ SRASZ!!!!”.
SKŁDNIKI
Gorąca woda
1 lub 2 jaja kurzęcze
PRZEPIS NA POSIŁEK DLA JEDNEJ OSOBY
To tyle w pierwszym spotkaniu, życzę wam pysznych dań i luźnego stolca po nich. Szukam oczywiście sponsoróF na dalszą działalność kulinarną – przyjmę wszystko, może być nieużywana sokowiróFka lub nowe mieszkanie w bloku z wielkiej płyty.
Kilka informacji o autorze:
Wiek – przed 30-tką
Obwód w pasie – 103
Odwód głowy – brak danych
Wykształcenie – dyplomowany rencista
Największe osiągnięcia życiowe – 16 razy urwany film, zjedzenie śliwek i popicie maślanką,
5-ka z religii w podstawówce.
Pasje życiowe – jedzenie² i motocykle(jak nie mam na benzynę to rower)
Stan cywilny – zajęty! I już nic się nie da zrobićJ
Marzenia – emerytura w wieku 35 lat
Znaki szczególne – jedno jajko niżej
Motocykl – zawsze jakiś tam jest – miedzy innymi dotychczas – jawa TS 350 x 2, Ural M 63, Junak M10, Honda XL500, WSK 3-ka, SHL M 11, MZ TS 250. Yamacha XJ 600 .
Rower – pomarańczowa Ukraina
*(Tekst zapozyczony z forum HaloSzczecin)