Prawdopodobnie najlepsze na świecie forum Suzuki SV 650 / SV 1000 ;)
Autor |
Wiadomość |
artias
SV Rider
Dołączył(a): 24 lut 2010, o 23:48 Posty: 449 Lokalizacja: WH ....
Moto: Honda VTR 1000F
|
Re: Punkty karne.
To skoro tu jestem to i ja jestem debilem
_________________ Honda VTR 1000F, Suzana SV650S moja była :-(
|
8 mar 2010, o 00:34 |
|
|
DANEK
SV Rider
Moto: MT01
|
No właśnie też nie skumałem tej wypowiedzi raptora, chyba nas ktoś tu obraża.
8 mar 2010, o 11:41 |
|
|
artias
SV Rider
|
"Tu ma forum same debile " - to jest w pełni zrozumiałe, ale druga część wypowiedzi to nie wiem o co biega "a tylko Ty jeździsz jak Sejm/taki zbiór ****/ nakazał."
|
8 mar 2010, o 13:55 |
|
|
raptor
SV Rider
Dołączył(a): 25 lut 2010, o 00:50 Posty: 526 Lokalizacja: śląskie
|
No tak muszę wyjaśnić: Nie znam motocyklisty , który przestrzega ograniczeń prędkości/ przepisów narzucanych na wiejskiej- Sejm/, ale błędnie założyłem że jak ktoś jeszcze nie zapłacił to znaczy że ich zawsze przestrzega. Zamiast debile mogło być "naiwnii". I daleko mi do tego aby próbować kogoś tu obrażać, dlatego nie ciągnijcie tego tematu.
_________________ 650S K6 > DL650 AK8
|
8 mar 2010, o 17:06 |
|
|
pcc
motocyklista
|
To nawet nie chodzi o towarzystwo z Wiejskiej, ale o to, że często zostają jakieś kompletnie z kosmosu wzięte znaki (np. po remontach czy przebudowach. Uważam akurat, że ograniczenie w mieście 50 jest ok, zwłaszcza jeśli to dotyczy okolic przejść dla pieszych czy niedalekiej lokalizacji np szkoły czy przedszkola. (radzę czasem spróbować przejść jako pieszy przez Trakt Brzeski - auta zap.... z prędkością kosmiczną i to jest raczej szybkie przebieganie z duszą na ramieniu - a jest i przejście i znak ograniczenia... Ostatnia rozmowa ze znajomą: - Słuchaj, tam przy przejściu ustawili fotoradar... - E, co ty, pusta puszka, chłopaki na CB mówili - można dawać ile wlezie! - No ale tam są zaraz dwa przejścia dla pieszych - .... (wzruszenie ramion) To co mnie rozwala, to brak jakiejkolwiek myśli, że to nie chodzi o walkę 'my-oni', 'my - znaki' itp... Nie o to chodzi aby przechytrzyć system tylko... akurat w tamtym miejscu dać ludziom co jakiś czas przejść (wcale nie pochwalam miliona przejść na trasach przelotowych - to idiotyzm, no ale są niestety...). A mam wrażenie, że to chodzi o jakąś bliżej niesprecyzowaną walkę... Co do jazdy przepisowej - przyznam bez bicia, jeździ się na ogół +/- (raczej + ale bez przeginania. uważam, że jadąc w dłuższą trasę i taj jedzie się w okolicach 100/120 km/h. Moim zdaniem szybciej strach. (składowe to stan dróg, zachowanie aut (wiadomo jakie bywa) i doświadczenie. Są tacy co z pogardą na taką prędkość spojrzą ale... Może to jest patent na brak mandatów i... gleb? (bo wcale nie uważam, jak to ktoś na starym forum napisał o 'glebie', że 'na pewno i mnie czeka'....) ugh, kto dotrwał do końca ten wytrwały No to zdrówko! r
_________________ Chi va piano, va lontano...
|
8 mar 2010, o 20:05 |
|
|
Razor
erotoman-gawędziarz
Dołączył(a): 23 lut 2010, o 02:34 Posty: 3871 Lokalizacja: Otwock
Moto: SV 1000N 2004
|
Sam nie widziałem, ale znam z opowiadań. Otóż był kiedyś User na forum (jeszcze starym) o nicku lolek z pszczołą w avatarze, który pochodził ze Szczecina. On twierdził podobnież, że niejaki słynny Pan K. właśnie tak jeździł - tam gdzie 50 to 50, gdzie 30 tam 30 km/h Lolek podobnież jeździł kilkukrotnie z Panem K. i męczyło go to.
_________________ SVNERWUS
|
10 mar 2010, o 11:08 |
|
|
sirmariano
SV Rider
|
Razor zapomniałeś dodać, że ten sam Pan K walczył z zakrętami uznając je za zło konieczne, ponieważ jego zdaniem każda droga powinna być prosta a cała reszta to wynalazek szatana
10 mar 2010, o 12:11 |
|
|
Razor
erotoman-gawędziarz
Dołączył(a): 23 lut 2010, o 02:34 Posty: 3871 Lokalizacja: Otwock
Moto: SV 1000N 2004
|
Racja A chciał jeszcze zmienić motocykl z małej NTV na Fujarę 1300 lub ciężkiego Bandita 1200
_________________ SVNERWUS
|
10 mar 2010, o 12:17 |
|
|
artias
SV Rider
|
Spoko teraz wszystko rozumiem Ja tylko mówiłem, że jeszcze nie dostałem mandatu i punktów(głupi ma zawsze szczęście ), a nic nie wspominałem, że jeżdżę zgodnie z przepisami Niestety nawet jak się chce to nie zawszenie da rade latać przepisowo
|
10 mar 2010, o 15:18 |
|
|
pcc
motocyklista
|
Ale to, że ktoś nie dostał mandatu i punktów to raczej nie świadczy o głupocie... Czy to jest jakiś odwrócony system wartości? Bo trochę nie rozumiem: znaczy, wstyd przyznawać, że jeździsz przepisowo? (no, +/- .. Bo.. właściwie co..? Etykietka ciecia i 'głupiego'. Normalnie trochę zbaraniałem. Ja akurat uważam, że przelatujący 200 km/h przez miasto kolesie powodują taki a nie inny (zły) obraz motocyklisty w naszym, jakże tolerancyjnym kraju Co do jazdy 'ostrej' - wydaje mi się, że tor jednak jest najbardziej odpowiedni - i przypuszczam (ale niech to zweryfikują Ci, którzy po torach śmigają), że dostatek adrenaliny jest gwarantowany. A po za tym chyba smaczek, że wykręca się jednak jakiś wynik (jak to w każdym sporcie, nawet starty 'aby ukończyć' są fajne i nieporównywalne z treningiem. No a po za tym można się nauczyć fajnie śmigać w winklach. Fakt faktem, jak droga sucha, przyświeci słoneczko...aż się chce odkręcić... ehh....
_________________ Chi va piano, va lontano...
|
11 mar 2010, o 23:46 |
|
|