Widziałem już porównanie auta i motocykla w top gear, na moto wsadzają taką piz...ę, że szkoda gadać, zresztą widać na filmie. Sam bym się mocniej złożył.
Ja słyszałem taką teorię, że ten pocieszny grubawy prowadzący Top Gear nie znosi motocykli i robią wszystko żeby pokazać, że motocykl jest porównywalny z samochodem albo nawet wolniejszy. Jest na YT film z niemieckiego programu motoryzacyjnego jak 204 konne S1000RR ściga się po długiej prostej z Corvettą Z06, która ma 700KM...oczywiście Corvetta została daleko w tyle
9 lut 2011, o 17:15
Domel
motocyklista
Dołączył(a): 14 maja 2010, o 21:16 Posty: 297 Lokalizacja: Poznań/Nowy Tomyśl
Re: Filmy o motocyklach
Na przyspieszenie do jakiejś prędkości motocykl jest lepszy ale mocny samochód w dodatku lekki będzie lepszy na takim krętym torze. Przewaga 4 kół i ich przyczepności zawsze jest i tego się nie obejdzie...po prostu fizyka.
Widziałem już porównanie auta i motocykla w top gear, na moto wsadzają taką piz...ę, że szkoda gadać, zresztą widać na filmie. Sam bym się mocniej złożył.
Ja słyszałem taką teorię, że ten pocieszny grubawy prowadzący Top Gear nie znosi motocykli i robią wszystko żeby pokazać, że motocykl jest porównywalny z samochodem albo nawet wolniejszy. Jest na YT film z niemieckiego programu motoryzacyjnego jak 204 konne S1000RR ściga się po długiej prostej z Corvettą Z06, która ma 700KM...oczywiście Corvetta została daleko w tyle
Racja co do Clarksona ale tor Top Gear jest raczej testem zawieszeń i prowadzenia niż długich prostych więc moto może nie mieć na nim szans.
Racja co do Clarksona ale tor Top Gear jest raczej testem zawieszeń i prowadzenia niż długich prostych więc moto może nie mieć na nim szans
Do tego jeszcze można dołożyć, że Atom pobił Gumperta i Veyrona więc to też o czymś świadczy Kierowcy motocykla mogła w sumie też przeszkadzać kontrola trakcji jeżeli go shamowywało. Kolega, który kupił teraz to BMW śmiał się, że to motocykl dla debila odkręcasz manetę i żadnych uślizgów, hamujesz napieprza ABS i do tego zmiana biegów z quik shifterem to jak gra komputerowa.
9 lut 2011, o 21:31
Domel
motocyklista
Dołączył(a): 14 maja 2010, o 21:16 Posty: 297 Lokalizacja: Poznań/Nowy Tomyśl
Co do porównania Lambo z 1098...takie porównania są o tyle bez sensu że powinni mierzyć czasy ale jadąc osobno...na długiej prostej 1098 wyprzedziło samochód ale potem wydaje mi się że lambo musiało zwalniać na zakrętach żeby nie wjechać w Duce.
Co do porównania Lambo z 1098...takie porównania są o tyle bez sensu że powinni mierzyć czasy ale jadąc osobno...na długiej prostej 1098 wyprzedziło samochód ale potem wydaje mi się że lambo musiało zwalniać na zakrętach żeby nie wjechać w Duce.
Dokładnie, to co pisałem czyli tor Top Gear jest kręty nie ma długich prostych więc Ariel, który ma 900KM na tonę porobił moto i tyle.
_________________ SV650S K4
10 lut 2011, o 00:08
mr0zd
SV Rider
DANEK napisał(a):
matejator napisał(a):
Słoniu napisał(a):
flanel81 napisał(a):
Racja co do Clarksona ale tor Top Gear jest raczej testem zawieszeń i prowadzenia niż długich prostych więc moto może nie mieć na nim szans
Do tego jeszcze można dołożyć, że Atom pobił Gumperta i Veyrona więc to też o czymś świadczy Kierowcy motocykla mogła w sumie też przeszkadzać kontrola trakcji jeżeli go shamowywało. Kolega, który kupił teraz to BMW śmiał się, że to motocykl dla debila odkręcasz manetę i żadnych uślizgów, hamujesz napieprza ABS i do tego zmiana biegów z quik shifterem to jak gra komputerowa.
To kolega niech włączy mapę slick, a nie na rain cały czas jeździ
Dołączył(a): 8 sie 2010, o 17:34 Posty: 1327 Lokalizacja: Kielce
Moto: litr s k5---->
Domel napisał(a):
I o to chodzi. Powinni skręcić dwa osobne filmy i nałożyć je na siebie. widać by było jak bardzo lambo dostało... albo i nie.. ale byłoby to mniej widowiskowe chyba.
OT. Kiedyś zaraz po premierze usiadłem sobie na tym dukacie przy okazji jakiegoś weterana w Łodzi - czysty sport - na dziksach, cebrach itp. nie czuć tego tak wyraźnie. Tu jak usiądziesz od razu wiesz jakie jest przeznaczenie maszyny.
_________________ Były posiadacz SV1000N Obecnie MOTOMORINICorsaro1200 / VFR1200
Ta pizda na becie to brytyjski mistrz superstocków A co do grubasa z Top Gear'a to on faktycznie nie lubi motocykli, ale za to pozostało dwójka jest czynnymi jeźdźcami