Generalnie z użyciem aplikatora. Ja że mam słabą zręczność i cierpliwość do tego typu spraw, poprosiłem o pomoc dobrego kumpla. Problem był jedynie z pierwszym paskiem. Później już znaleźliśmy sposób żeby aplikator działał poprawnie... generalnie jestem z tego zadowolony... aha paski f. Keiti z alegro
_________________ ________________________ SV 650 N '99 >>>> SV1000S K4
Robiłeś w Rydułtowach czy gdzieś ? Ile skasowali, bo mam pomalowany wahacz, ale nie wiem jak z trwałością, więc oddanie tego do proszkowania też może jest rozwiązaniem
_________________ I wy, o których zapomniałem, Lub pominąłem was przez litość, Albo dlatego, że się bałem, Albo, że taka was obfitość...
ja poszedłem trochę bardziej kompleksowo, bo poszło w malowanie wszystko poza ramą. Wszystkie śruby, podkładki itp. tu masz wycinek tyłu. Jak będzie wszystko cacy z moto, to zrobię całe zdjęcia. Pozdro
Elegancko ,pomarańczowe paski pasują do czarnego lakieru.Odświeżyłbym jeszcze te czarne wypełnienia pod kanapą kierowcy i będzie malina.
Paski są w kolorze czerwonym, tylko przy fotce z lampą - odblask robi je z lekka pomarańczowe... Wcześniej wrzuciłem fotki bez lampy - w domu.
mikiet napisał(a):
ja poszedłem trochę bardziej kompleksowo, bo poszło w malowanie wszystko poza ramą. Wszystkie śruby, podkładki itp. tu masz wycinek tyłu. Jak będzie wszystko cacy z moto, to zrobię całe zdjęcia. Pozdro
Myślałem też o pozostałych elementach... może się zdecyduję w następną zimę... Jak Ci się uda to dorzuć zdjęcia, chętnie obadam jak wyszło.
Pozdro
_________________ ________________________ SV 650 N '99 >>>> SV1000S K4
Ja moje zaślepki zmatowałem włókniną, następnie pomalowałem czarnym matem w szpreju do plastiku. Farba trzyma się elegancko, nic się nie łuszczy czy coś w tym stylu. Elementy wyglądają prawie jak nowe, a były wyblakłe i brzydkie.
22 mar 2011, o 20:06
Mateuszls91
SV Rider
Dołączył(a): 17 mar 2011, o 22:57 Posty: 404 Lokalizacja: Siewierz/Wrocław
Moto: sv 00' --> XX 97'
Re: Wahacz - malowanie, szczotkowanie?
Ja podobnie, tylko że problem miałem taki iż poprzedni właściciel zgubił to jedno wypełnienie podczas jazdy i kupiłem na allegro to brakujące. Przyszło mi bardzo porysowane, więc papierem wodnym to wygładziłem a następnie pomalowałem czarnym matem w sprayu. Wyglądają jak nowe Polecam, roboty malutko a efekt jest.