Popełnił ten błąd, że nie pomyślał iż nie jest najszybszy na drodze. Kiedyś widząc moje wyprzedzanie kumpel zwrócił mi uwagę. Ja mu na to że żaden samochód nie ma prawa się w tym momencie za mną pojawić. A on mi na to, że się zgadza ale motocyklista może. Miał rację. Dzisiaj o tym pamiętam. Ten z filmu jeszcze o tym nie wiedział.
Z moim szlifem miałem podobną sytuację: przed wejściem w lewy zakręt (skrzyżowanie) patrzyłem z daleka, czy coś z lewej nie wyjedzie, a dodam, że drogę zasłaniały mi delikatnie krzaki, potem mały sklep i nawet jakby jechał tam jakiś samochód, to w momencie zobaczenia go miałbym jeszcze sporo czasu, żeby wpaść w zakręt i wyjść z jego lewym pasem, potem szybko zmienić pas na swój. Tylko nigdy nie pomyślałem, że tamtędy może jechać motocyklista tak samo szybko i wykonywać taki sam manewr jak ja, czyli wchodzenie po zewnętrznej, wychodzenie po wewnętrznej. I pech chciał, że jechały dwa motocykle (moi kumple) dosyć szybko, zauważyłem ich dopiero jak miałem ich z 10-15m przed sobą. Pociągnąłem do siebie prawą rączkę, lewą mocną popchnąłem i uniknąłem zderzenia. Odwróciłem się szybko za siebie sprawdzić, czy nie wylądowali w krzakach przeze mnie i wtedy koło najechało mi na piasek z pobocza - shimmy, to ja na to tylny hebel na maksa bo nie mogłem nawet dłońmi trafić w szalejąca kierownicę no i gleba.
Na początku są jacyś goście z Piaseczna pokazani. Jeden z nich tylko jeździł w filmiku. Reszta nie wiem czy w ogóle jeździ. A film nagrywany już u mnie czyli w Baniosze Niestety mało ludzi było na o2o i ja nie miałem moto jeszcze Na filmiku ujęła się jeszcze niebieska R6 na której miałem nieszczęsny pierwszy szlif
Może ktoś jest z okolic i zna chłopaków Ten na czarnym moto do streetu to jakiś kolo z Piaseczna nie znam go. R6 należy do Brusa z Chojnowa (ale latał na filmiku na niej Major z Baniochy). Quad też majora Skuter Balona z Baniochy
Dołączył(a): 24 lut 2010, o 23:49 Posty: 500 Lokalizacja: München
Moto: Morini
Re: Filmy o motocyklach
Targi IMOT 2011 w Monachium
22 lut 2011, o 00:42
Suzi Mua
SV Rider
Dołączył(a): 24 cze 2010, o 01:58 Posty: 683 Lokalizacja: Kraków
Moto: SV650S'02/'04
Re: Filmy o motocyklach
Dzięki za relację wideo z targów. Tak to właśnie powinno wyglądać, że każdy może podejść do motocykla, usiąść, pomacać Jak mieszkałem w Niemczech, to byłem na targach w Cologne (2 lata temu) i tam aż takiej swobody nie było.
_________________ Slow down, Be aware, Take care, Survive
Bardzo dobra jakoś filmiku (polecam HD), aż by się chciało już pośmigać.
_________________ Czasami na drodze spotykam prawdziwych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko czasami ich wyprzedzić...