Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest 29 gru 2024, o 10:54

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 39 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Przerobienie S na streeta 
Autor Wiadomość
SV Rider

Moto: XT 600
Post Re: Przerobienie S na streeta
Dzięki, nie wiedziałem że to już było. Tak tylko orientacyjnie pytałem bo na niskiej kierownicy się powinno lepiej w zakrętach jeździć.

17 mar 2011, o 22:08
pieszy

Moto: SV 650N 2001
Ja zmieniłem górną półkę, kierownice od s-ki i powiem że lepiej się jeździ, nie ma kłopotu z linkami tylko mocowanie lampy trzeba delikatnie przerobić wraz z mocowaniem licznika ale to nie powinien być większy kłopot.

23 mar 2011, o 23:48
motocyklista

Moto: 650N K7
A próbował ktoś ściągnąć kiere z eNki, obrócić ją o 180 stopni wokół swojej osi jak i osi motocykla? Teoretycznie uzyskamy układ zbliżony do kierownicy eSki. Tylko nie wiem czy nie będzie ona kolidowała np. z bakiem - od jakiegoś czasu chodzi mi to po głowie ale jeszcze się za to nie wziąłem - próbował już ktoś?

27 mar 2011, o 11:00
platynowy down

Orientuje się ktoś jaka jest średnica kierownicy do Nki 2004? Chcę wymienić i nie wiem jakiej szukać.

Tu ( http://www.sv650.info/index.php?id=opis/parametry ) nie ma :(

27 mar 2011, o 15:29
Zobacz profil WWW
SV Rider

Moto: TT1050
Większość motocykli (w tym SV) ma standardowy rozmiar - 22mm.
Większe średnice - 25,4mm zdarzają się głównie w endurakach.

27 mar 2011, o 16:11
motorowerzysta

Moto: BMW F650GS Dakar S
111290PL napisał(a):
Odświeżę temat...

A jak jest z przerabianiem z N'ki na S'kę. Uważacie że to dużo roboty? Powiedzmy że mam na to kasę więc częściami nie ma się co martwić.

No trochę o mnie zapomnieliśmy - miałem się pochwalić, ale muszę ładną dokumentację stworzyć. Otóż zrobiłem już z Nki eSkę!! :D:D:D HURRAA. Powiem w skrócie tak (bo pochwalę się pełną recenzją i kosztami za niedługo) Kasy trochę zeszło choć polowałem okazje - ok 1200zł. Generalnie efekt końcowy to Ska z giętą kierownicą. Co do samego zabiegu to efekt o tyle mi się podoba, że chciałem go trochę na trasy przygotować i już zastosowanie seryjnej szyby daje dla mnie zadowalający rezultat. Z szeroką kierą prowadzenie jest bajkowe (ostatnio się bawiłem i sobie slalom między studzienkami robiłem - super:P) SV nic nie straciła ze swojej zwinności i zwrotności, pozycja jest wygodna dla rąk i pleców, wygląd nabrał sportowej eSkowej agresji:D:D:D Oki ...bo taki obszerny ten skrót myślowy się zrobił. Już wkrótce pochwalę się rezultatem na Forum... a jak ktoś będzie na rozpoczęciu w Częstochowie to może mnie spotkać na diabolicznie czarnej 2k3 bez żadnych naklejek (nalepy będą forumowe jak się doślą, a resztę "wlepek" muszę przemyśleć).

13 kwi 2011, o 21:06
rowerzysta

Moto: SV650S/N 2001 Street
Mam pytanie dot. przeróbki S-ki na N-kę -
Przy zmianie półki w S-ce na półkę z N-ki i montując akcesoryjną kierownicę np. Lucasa, oryginalna linka sprzęgła zahacza ,,metalowym prowadzeniem" o górną półkę. Czy można zastosować w tym wypadku dłuższą linkę sprzęgła z Bandita 600?
Jeżeli tak to, z którego modelu?

20 kwi 2011, o 15:59
SV Rider

Moto: ...
danele napisał(a):
Mam pytanie dot. przeróbki S-ki na N-kę -
Przy zmianie półki w S-ce na półkę z N-ki i montując akcesoryjną kierownicę np. Lucasa, oryginalna linka sprzęgła zahacza ,,metalowym prowadzeniem" o górną półkę. Czy można zastosować w tym wypadku dłuższą linkę sprzęgła z Bandita 600?
Jeżeli tak to, z którego modelu?

Możesz założyć np. od Junaka. Po minimalnych przeróbkach pasuje, a kosztuje całe 11 zł :-) Nie ma metalowego prowadzenia, pancerz jest w całości elastyczny, więc poprowadzisz sobie ją jak chcesz.

21 kwi 2011, o 21:14
rowerzysta

Problem już rozwiązany - linka sprzęgła pasuje z Bandita 600 00-05r.
Mam jeszcze pytanie: czy wiązkę elektryczna znajdującą się przy zegarach w S-ce można zastąpić wiązką z N -ki? Wiązka w S-ce jest bardzo długa i nie ma jej gdzie schować, podpięcie pod licznik mnie nie interesuje ponieważ i tak będę montował coś z koso lub acewella.

5 maja 2011, o 15:54
SV Rider

Moto: ...
danele napisał(a):
Problem już rozwiązany - linka sprzęgła pasuje z Bandita 600 00-05r.
Mam jeszcze pytanie: czy wiązkę elektryczna znajdującą się przy zegarach w S-ce można zastąpić wiązką z N -ki? Wiązka w S-ce jest bardzo długa i nie ma jej gdzie schować, podpięcie pod licznik mnie nie interesuje ponieważ i tak będę montował coś z koso lub acewella.

Według mnie ta z N-ki będzie tej samej długości, ew. nawet dłuższa, bo przełączniki są wyżej umieszczone niż w S-ce. Upychaj to gdzieś. Chyba nie ma co kombinować za bardzo.

5 maja 2011, o 22:00
motocyklista

Moto: SV650s 2001 street
Ok, ja mam przerobiony S na streeta ale kiery jeszcze nie zmieniłem - a zamierzam ale bez zmiany pulki...

Jest taki bajer który się wspawuje w półkę :) i nie osłabia konstrukcji półki w przeciwieństwie do wiercenia :)

Poza tym czekam na fundusze i będę montować takie światełka:

http://allegro.pl/lampa-przod-soczewkow ... 73845.html

wszyscy jeżdżą z podwójnymi poziomo a ja wole pionowo jak w KTM 690 duke....

i do tego takie liczniki:

http://allegro.pl/licznik-uniwersalny-k ... 17331.html

6 maja 2011, o 09:54
motocyklista

Moto: SV 650N K7 (ex S'ka)
Radek SV napisał(a):
Ok, ja mam przerobiony S na streeta ale kiery jeszcze nie zmieniłem - a zamierzam ale bez zmiany pulki...

Jest taki bajer który się wspawuje w półkę :) i nie osłabia konstrukcji półki w przeciwieństwie do wiercenia :)

A jak wygląda ten bajer??? Ja też mam przeróbkę z S na N z kierą od S ale chcę zmienić kiere tylko że ciężko półke dostać, jak możesz to powiedz coś więcej o tym "czymś" wspawanym w półkę.

Opal napisał(a):
danele napisał(a):
Mam jeszcze pytanie: czy wiązkę elektryczna znajdującą się przy zegarach w S-ce można zastąpić wiązką z N -ki? Wiązka w S-ce jest bardzo długa i nie ma jej gdzie schować,

Według mnie ta z N-ki będzie tej samej długości, ew. nawet dłuższa, bo przełączniki są wyżej umieszczone niż w S-ce. Upychaj to gdzieś. Chyba nie ma co kombinować za bardzo.

Ja poupychałem w lampę od N tam jest sporo miejsca, a co do długości to chyba jest podobna tylko że w S masz podwójne przewody do żarówek (bo są 2 reflektory).

6 maja 2011, o 11:13
motocyklista

Moto: SV650s 2001 street
baad napisał(a):
Radek SV napisał(a):

A jak wygląda ten bajer??? Ja też mam przeróbkę z S na N z kierą od S ale chcę zmienić kiere tylko że ciężko półkę dostać, jak możesz to powiedz coś więcej o tym "czymś" wspawanym w półkę.

Wiem stary.
Ciężko znaleźć, a jak coś się pojawi na allegro to oszołomy jakieś mega sumy chcą za to.

Nie widziałem tej pulki jeszcze ale jak wstawiałem moto do mechanika to mi o tym powiedział, że ma gdzieś taki gadżet ...tylko nie mógł znaleźć jak byłem...
z tego co mi wytłumaczył to blacha z wmontowanymi rajzerami.

Tylko nie wiem czy spasuje do twojego, bo w nowym modelu stacyjka jest w innym miejscu na polce.

6 maja 2011, o 11:19
rowerzysta

Wczoraj właśnie zabrałem się za skracanie wiązek elektrycznych wychodzących z przełączników z prawej i lewej strony kierownicy. Trochę zabawy przy tym jest, ale na razie całość jakoś ogarniam, problem zacznie się przy wiązce wychodzącej od silnika bo tam jest straszny galimatias.
Wiązki muszę skrócić, ponieważ nie ma miejsca żeby je gdziekolwiek upchać a zresztą jakby to wyglądało - ma być ładnie a przy tym minimum kabli :)
Do lampy kabli nie schowam bo mam reflektor z Buella i wszytko będzie widać.

6 maja 2011, o 12:57
motorowerzysta

Właśnie przerabiam S na N ale u mnie wygląda na to że wszystkie linki są za krótkie (gazu , sprzęgła i ssania).
Co zrobiliście że tylko od sprzęgła mieliście za krótką.

Suzuki SV650S 2000

15 mar 2012, o 20:22
rowerzysta

A zmieniasz kierownicę - może przesadziłeś z szerokością ?

12 kwi 2012, o 13:46
rowerzysta

Moto: GSF 1200S K1
odgrzewam temat

pytanie do tych co przerabiali S na N jak rozwiązaliście problem lusterek? nie chce przekładać kierownicy i górnej półki. opcja są takie http://allegro.pl/lustra-lusterka-uniwe ... 01364.html ale czy coś w nich widać?
taka przejściówka ma sens http://www.moto-akcesoria.pl/mocowanie- ... ne,p,20077 ale tylko z prawej strony a mnie to nie urządza.

SV u nowego właściciela
w garażu zamieszkał nowy lokator GSF 1200 S K1

6 cze 2012, o 11:14
motocyklista

Moto: SV650S K4 golas
takie troche "harleyowe" te z linku;)

ja mam takie: https://lh4.googleusercontent.com/-tnis ... 110519.JPG
sferyczne, widać dużo, ale trzeba sie przyzwyczaić że obraz jest oddalony.

6 cze 2012, o 13:02
motocyklista

Moto: SV650S->N 2000
Dalej w tym temacie: Jak radzicie sobie z zegarami? Te z S zostają, czy zamieniacie na zegary z N? Czy może uda się dopasować od czegoś innego?

6 cze 2012, o 14:10
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 39 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2