Układy wydechowe, tłumiki, przeloty i inne cuda...
Autor
Wiadomość
blackSVrider
motorowerzysta
Moto: SV650S K5
Re: Układy wydechowe, tłumiki, przeloty i inne cuda...
A co sadzicie o IXIL-u? Przeszukałem już wiele kominów, ale te mi się zdecydowanie najbardziej podobają: http://www.ixil.com/HTML/8054.html Chyba się skuszę na euroline oval range w karbonie.
6 kwi 2011, o 22:33
Notturno SV
Mister Budda
Dołączył(a): 24 lut 2010, o 12:22 Posty: 2362 Lokalizacja: Warszawa
Moto: VTR RIDER :D
Jak zapłacicie ustawicie się w kolejkę to Tomek ustawi sprzęta naprawdę fajnie Nie pytajcie za ile bo nie wiem (na kiedy też nie powiem), dzwonić do serwisu i się umawiać. Lasooch ze mną jest inną para kaloszy więc spoko, temat nie na publikę
_________________ Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
6 kwi 2011, o 22:58
miro_sax
motocyklista
Dołączył(a): 23 lut 2010, o 10:10 Posty: 274 Lokalizacja: Warszawa
Moto: Honda Hornet '09
Ja w tamtym tygodniu zamontowałem wydech po przeróbce u Edzia. Warczy jak wariat ! SV chodzi prawie jak Harley Na początku strasznie głośny mi się wydawał teraz już jakoś się przyzwyczaiłem. Fajnie się warczy na puszki w korku i na laski . Na trasie pewnie bez zatyczek do uszu się nie obejdzie. Ogólnie polecam na 90% ten kto skorzysta będzie zadowolony.
_________________ Honda CB600F Hornet '09 Jawa 50 Mustang '72
8 kwi 2011, o 09:53
sarah5
SV Rider
Moto: gsx-r 600 k6
pandawidek napisał(a):
sarah5 napisał(a):
Witam, przyznam szczerze, że nie chce mi się szukać przez 40 stron tematu czy ktoś gdzieś kiedyś o tym pisał, generalnie chodzi o to że chciałabym coś podobnego mieć w SVce (może nie teraz ale za jakiś czas, bo to co mam teraz brzmi pięknie ) ale czy ktoś się orientuje czy do SVłek też są takie kominy? I jeśli tak to jaki może mniej więcej jest koszt takiego? Przykład jest akurat do FZS600: http://allegro.pl/yamaha-fzs-600-fazer- ... 98652.html
Chodzi o to, że tamten jest tytanowy? Jeśli tak to ja u siebie mam taki wydeszek http://www.delkevic.co.uk/?section=shop ... &order_by= wygląda pięknie, brzmi pięknie - czego więcej chcieć Jak chcesz to mogę poszukać foty jak wygląda na moto.
Chodzi o to że koloryzowany jak możesz to wrzuć jakieś foto jak to na SV wygląda
_________________ ...piękne jest to, co przyjemne dla wzroku i słuchu... ...candy napoleon blue... ...paulina...
8 kwi 2011, o 14:33
Grzybek
rowerzysta
Dołączył(a): 23 mar 2011, o 21:23 Posty: 13 Lokalizacja: Zielona Góra
Moto: SV 650N 2007
Y0!
Ja wstawiłem do mojej SVki 650 takie coś:
Masakra jaki dźwięk!!! Oryginalny komin jest o 2 razy większy i wygląda jak kupa. Nowy jest mniej masywny i lepiej się prezentuje, a brzmi masakralnie. Nagram jeszcze filmiki z terenu. 240e to wychodzi 1000zł i tyle frajdy że masakra ))
Nie widzę sensu w kupowaniu bardzo drogich, markowych tłumików jak za 490 zł (łącznie z przesyłką) można mieć takie cudo. Brzmi pięknie basowo, jest lekki i bardzo dobrze wykonany. Polecam
_________________ 675
11 kwi 2011, o 11:57
mr0zd
SV Rider
Komin to połowa sukcesu. Cały układ kup. To jest dopiero dźwięk.
mr0zd napisał(a):
Zgadza się. Tylko na to potrzeba o wiele więcej kasy. A mówiłem tu o kupowaniu kominów markowych. W moim dźwięk jest porównywalny a kosztował połowę lub nawet 1/3 ceny "firmowego". Nie wypowiem się jeszcze o trwałości.. myślę, że więcej na ten temat powiedzą szlosu lub C-bool.
Dread napisał(a):
Nie widzę sensu w kupowaniu bardzo drogich, markowych tłumików jak za 490 zł (łącznie z przesyłką) można mieć takie cudo. Brzmi pięknie basowo, jest lekki i bardzo dobrze wykonany. Polecam
Dread możesz napisać jaka firma robi takie wydechy i dodatkowo gdzie kupiłeś?
Dread napisał(a):
mr0zd napisał(a):
Zgadza się. Tylko na to potrzeba o wiele więcej kasy. A mówiłem tu o kupowaniu kominów markowych. W moim dźwięk jest porównywalny a kosztował połowę lub nawet 1/3 ceny "firmowego". Nie wypowiem się jeszcze o trwałości.. myślę, że więcej na ten temat powiedzą szlosu lub C-bool.
Obawiam się że takie niemarkowe kominy to pucha z wełną mineralną, czyli z czasem będą tracić brzmienie. To już lepiej Edzia odwiedzić, pucha będzie seryjna, ale dźwięk zawstydzi niejednego arrowa
robo napisał(a):
Dread napisał(a):
Dread możesz napisać jaka firma robi takie wydechy i dodatkowo gdzie kupiłeś?
Dread napisał(a):
A masz w tym swoim homologację? Masz nabity jej numer na tłumiku? Tutaj jest pies pogrzebany w widzeniu kupowania markowych wydechów. Jak Cię (odpukać) misie złapią i stwierdzą, że nie możesz na tyym jeździć, to dostaniesz mandat i zabiorą Ci dowód, razem drugie pincet złociszy = markowy wydech z homologacją Czaisz?
Poza tym z reguły markowe wydechy są zrobione z lepszych materiałów... zwłaszcza wygłuszenie.
Akurat wytłumienie stosowane przez motowydech to gówno niesamowite, szczerze współczuję zakupu. Wzięli ode mnie 100zł za napchanie tej waty do mojego MIG'a. Po 6tys. km tłumik był podejrzanie głośny i podejrzanie lekki, okazało się, że praktycznie całkowicie pusty. Zadzwoniłem do motowydechu, ale zupełnie nie poczuwali się do naprawy tego stanu, zaproponowali mi napchanie od nowa tej samej waty w ten sam sposób, za kolejne 100 czy 150zł. Oczywiście nie skusiłem się
Tłumik kupiony na allegro od użytkownika AdamusAiM z Barlinka- http://allegro.pl/sportowy-tlumik-tri-o ... 54660.html tu masz tri-oval. Chciałem swój dać do Edzia, ale również chciałem zmniejszyć obwód komina- Edzio stwierdził, że nie ma sensu się w to bawić. A co do misiaków i homologacji.. hmm ten problem mnie nie dotyczy.. no chyba, że poza granicami kraju
Dread napisał(a):
Tłumik kupiony na allegro od użytkownika AdamusAiM z Barlinka- http://allegro.pl/sportowy-tlumik-tri-o ... 54660.html tu masz tri-oval. Chciałem swój dać do Edzia, ale również chciałem zmniejszyć obwód komina - Edzio stwierdził, że nie ma sensu się w to bawić. A co do misiaków i homologacji..hmm ten problem mnie nie dotyczy.. no chyba, że poza granicami kraju
Mam i ja ten właśnie, ale cały układ, a nie samą końcówkę.
Co masz na myśli pisząc "cały układ", wszystkie rury zmieniałeś? Czy chodzi Ci o to, że kupiłeś końcówkę z rurą dolotową?? I czy wydmuchuje Ci wypełnienie??