http://aerogun.pl/oferta.php - wykonują owiewki motocyklowe z carbonu. Ale im sie w głowach popierdoliło bo za błotnik w całosci z carbonu do R1 chcą 600zł
Też mi chodzi po głowie obklejenie kominów, tylko szkoda mi kasy żeby zrobić to na próbę. pm2z napisał, że obkleił kubek i zaczęło złaźić i samo to już mnie zniechęca.
_________________ Były posiadacz SV1000N Obecnie MOTOMORINICorsaro1200 / VFR1200
13 lut 2011, o 12:06
Dono
SV Rider
Dołączył(a): 23 lut 2010, o 09:59 Posty: 3102 Lokalizacja: Warta, łódzkie
Moto: różne
Re: Folia 3M DI-NOC Carbon
lpt napisał(a):
A czy ten rodzaj folii nadaje się na wydechy?!
Nakleiłem kawałek tej folii na wydech, trochę się dziś przejechałem i nic się z nią nie stało. Wydech seria. Tylko nie wiem czy nagrzał się do takiej temperatury jak się zwykle nagrzewa, druga sprawa to że nakleiłem ją na końcu tłumika zamiast na początku W przyszłym tygodniu może się coś więcej już przelecę to dam znać. Bez przedniej lampy nie chciałem daleko ujeżdżać. Ale tak na tę chwilę wydaje mi się, że na przelotowym wydechu da rade ta folia. Wiadomo - prawdziwy carbon wygląda ładniej. Ciekaw jestem jak sprawdzi się folia + bezbarwny. Bo sama z siebie to ona matowa jest raczej. Kiedyś tam kawałek tej folii prysnąłem klarem, ale gdzieś się zapodział i nie wiem jak wyszło.
10 mar 2011, o 00:44
Dono
SV Rider
Dołączył(a): 23 lut 2010, o 09:59 Posty: 3102 Lokalizacja: Warta, łódzkie
Moto: różne
Jeśli chodzi o seryjne kominy, to ta folia nie nadaje się. Dziś zrobiłem paręnaście kilometrów, wydech nagrzał się na tyle że nie dało się go dotknąć. Folia niby się nie odklejała, ale troszkę się jakby rozpuściła i straciła fakturę. Niby nic jej się nie stało, ale po kilku jazdach pewnie będzie wyglądać tandetnie. Także na seryjny wydech folia moim zdaniem nie nadaje się. Jeśli chodzi o wydechy przelotowe, to myślę że w ciągu dwóch tygodni sprawdzę to.
23 mar 2011, o 00:41
111290PL
SV Rider
selisek napisał(a):
System folii jest bardzo często stosowany w taksówkach. Kupuje się w innym kolorze. Wszystko się ładnie okleja na kolor obowiązujący dla taksówek w danym mieście. Jak chce się sprzedać to się tylko cofa licznik i zrywa folie i idzie piękna, zadbana używka na polski rynek
Mój kolega pracuje w firmie reklamowej gdzie oklejają samochody folią wylewaną i powiem Ci szczerze że to nie jest takie proste zerwać tą folię, jest to baaaaardzo trudne i wymaga baaaaardzo dużo czasu
lasooch napisał(a):
Zastanawia mnie bardzo, jak wygląda lakier po kilku latach bytności pod taką folią. Teoretycznie w motocyklu nie powinno być większych problemów, bo plastików raczej nie będzie chrupać korozja, ale w samochodzie można chyba napotkać na "niespodziankę" po zerwaniu okleiny
Lakier wygląda jak nowy z tego co słyszałem. Właśnie jak koledze zaczął samochód gdzieś tam już gnić czy rdzewieć, nie pamiętam to okleił folią i teraz wszystko się ładnie trzyma
Lakier wygląda jak nowy z tego co słyszałem. Właśnie jak koledze zaczął samochód gdzieś tam już gnić czy rdzewieć, nie pamiętam to okleił folią i teraz wszystko się ładnie trzyma
Hahaha to pogratuluj pomysłu. I zaproponuj odklejenie tej foli w tym miejscu za rok. Zobaczy dużo więcej rdzy albo zostanie już sama dziura
Dołączył(a): 25 lut 2010, o 00:50 Posty: 526 Lokalizacja: śląskie
Oklejał ktoś górną półkę /cholera trochę długi temat nie czytałem całego / jak to wyszło, jaka trwałość. Moja półka jest ciągle porysowana wokoło stacyjki od kluczy do blokady i do kufra
Oklejał ktoś górną półkę /cholera trochę długi temat nie czytałem całego / jak to wyszło, jaka trwałość. Moja półka jest ciągle porysowana wokoło stacyjki od kluczy do blokady i do kufra
A nie lepiej kupić nakładkę z prawdziwego carbonu? Sprzedaje toto na ebay d2 moto i z przesyłką powinno wyjść ok 100. Na allegro pojawił się już jeden naśladowca (sebol25 - ma naklejki na półkę do sv za 55pln, niestety jeszcze bez nakładek na zegary).
Dołączył(a): 25 lut 2010, o 00:50 Posty: 526 Lokalizacja: śląskie
Ta nakładka osłania tylko środek, i tak by było widać obicia od kluczy, a myślałem okleić całą półkę wraz z ze stacyjką.
_________________ 650S K6 > DL650 AK8
5 kwi 2011, o 20:47
bartbielecki
motocyklista
Dołączył(a): 22 mar 2011, o 19:50 Posty: 135 Lokalizacja: Warszawa
Moto: zajebane
jakiejś tam mega kosmicznej techniki nie ma ... parę rąk, ciepłe powietrze, rakla z filcem, nożyki tapicerskie ... jak ze wszystkim - trzeba parę razy spróbować zanim się nabierze wprawy, chociaż ponoć pierwszy raz najlepszy jest
Sam okleiłem dwie osłony pod kanapą tą folią, wygląda dużo lepiej niż orginał opalarka, nożyk do tapet i jest zabawa Myślę jeszcze nad oklejeniem raczki dla pasażera.
_________________ Marcin Zebrowski <ALAN> rally.pl te@m SZCZECIN
Ostatnio edytowano 20 kwi 2011, o 10:22 przez ALAN, łącznie edytowano 2 razy
Jest na allegro całkiem niezła przecena: http://allegro.pl/wielkanocna-wyprzedaz ... 77601.html Folia carbonowa firmy oracal. Ze zdjęć wygląda to tak samo jak produkt 3m, tylko sporo tańsze - kosztuje 1zł za kwadrat 10x10cm Kupiłem na próbę trochę, jak przyjdzie i coś okleję, to dam znać ile jest warta
Kupiłem wczoraj taką folię Oracal w Wawie na Domaniewskiej, za kawałem 50x150 wyszło 135 pln brutto, dzisiaj klejenie i od razu wrzucam foty trzymajcie kciuki