Autor |
Wiadomość |
Razor
erotoman-gawędziarz
Dołączył(a): 23 lut 2010, o 02:34 Posty: 3871 Lokalizacja: Otwock
Moto: SV 1000N 2004
|
Re: Folia 3M DI-NOC Carbon
Nie rób obciachu
_________________ SVNERWUS
|
17 maja 2011, o 01:41 |
|
|
Słoniu
SV Rider
Dołączył(a): 23 lut 2010, o 17:30 Posty: 5353 Lokalizacja: Legionowo
Moto: H2 / RSV4 Factory
|
Na przykład srebrny carbon to nie obciach... EDIT: Full carbonfiber!
|
17 maja 2011, o 01:43 |
|
|
lasooch
SV Rider
Moto: TT1050
|
Na VFR poszły mniej więcej 3 metry kwadratowe... I chyba drugie tyle na naukę
_________________ Triumph Tiger 1050 << bikepics
|
17 maja 2011, o 02:09 |
|
|
Radek SV
motocyklista
Moto: SV650s 2001 street
|
Idę z miarka zmierzyć mniej więcej i kupie z zapasem I przerabiam sukę na czarny mat.... zainstalowałem już spoiler pod moto pomalowany na czarno, lagi zdarłem papierem i też na czarno zajebiście już wyglądają i owiewkę też zmieniłem. Z tych światełek łazienkowych została owiewka przeszlifowana i na czarny mat i duża lampa poszła w środek wygląda malina.
|
17 maja 2011, o 08:54 |
|
|
Notturno SV
Mister Budda
Dołączył(a): 24 lut 2010, o 12:22 Posty: 2362 Lokalizacja: Warszawa
Moto: VTR RIDER :D
|
Plan jest nie banalny zobaczę czy będę miał skąd brać i czy nie zmienię na nowszą VTR
_________________ Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
|
17 maja 2011, o 19:34 |
|
|
acinr_PL
SV Rider
Dołączył(a): 12 lip 2010, o 14:28 Posty: 1963 Lokalizacja: Piła / Szczecin
Moto: B*R*A*K
|
Zastanawiałem się na przemalowaniu mojego motocykla w tym sezonie ale chyba będę go obklejał folia carbonową 3m di-noc. Pisałem już w tej sprawie do tej firmy: http://www.grupanovitech.pl o koszta obklejenia całego motocykla prosili o zdjęcia całego motocykla oraz poszczególnych części: o to odp: ,,Sam koszt oklejenia tych części to 500zł netto. Koszt oklejenia wraz z materiałem to 1445 zł netto. Ze swojej strony zapewniamy w pełni profesjonalne oklejenie. Sam materiał jest drogi, ale również wart swojej ceny. Gdyby się Pan zdecydował na to oklejenie, to odbierzemy te części, a po oklejeniu odwieziemy pod wskazany adres (na terenie Szczecina bezpłatnie). Cena wraz z materiałem to cena orientacyjna, gdyż przewidujemy że będziemy potrzebowali ok. 7m2 na wszystkie części, ale może się okazać że potrzeba będzie 8m2 (więcej niż 8m2 nie powinno być potrzebnych), wówczas cena ulegnie zmianie. W razie pytań zapraszam do kontaktu (najlepiej mailowego, gdyż często jestem na montażach i mogę nie usłyszeć telefonu)" Myślę że za robociznę wcale dużo się nie cenią tym bardziej że zrobią to profesjonalnie. Kosztowna tutaj będzie folia 8m2 na całe moto! Żeby zminimalizować koszty elementy takie jak pług, trójkątne wypełnienia pod siedzeniem kierowcy, plastik pod tylną lampą i nad lampą obkleję sam natomiast: bak, błotnik przedni, czachę, lewy i prawy zadupek oddam tej firmie.
22 maja 2011, o 22:28 |
|
|
Radek SV
motocyklista
|
Ja kupiłem 152/250cm tego wynalazku: http://allegro.pl/folia-czarny-mat-poly ... 61682.htmlchce tym okleić bak, zadupki, przedni błotnik... i wydech.
|
22 maja 2011, o 22:55 |
|
|
wojte
SV Rider
Dołączył(a): 14 paź 2010, o 22:38 Posty: 330 Lokalizacja: Brzesko
Moto: BMW f800s
|
Ja zakupiłem czarny mat 3m 152x50cm będziemy próby robić, chciałbym okleić tak swojego grand scenica, ale tam to chyba by weszło 20m2 Jak przyjdzie to coś opowiem.
_________________ wydruki 60x40 cm 19,99zł papier i tusze HP, maszyna hp 130r, wydruki do 61x180cm Fotografia ślubna http://www.poniewierski.com
|
23 maja 2011, o 22:31 |
|
|
xairo
SV Rider
Dołączył(a): 10 mar 2011, o 23:32 Posty: 609 Lokalizacja: Białystok
Moto: cafe racer
|
Bawiłem się dzisiaj tą folią karbonową i chuj z tego wyszło. Chciałem okleić sobie boczki, ale zawsze gdzieś zostają bańki powietrza. Spróbuję zatrudnić do tego znajomego i zobaczymy co on wymodzi.
|
3 cze 2011, o 22:55 |
|
|
Radek SV
motocyklista
|
Update Przedni błotnik oklejony jako pierwszy element... jest bez tragedii..... zeszło trochę czasu w 2 osoby... Opalarka za mocno daje, polecam suszarkę... następnie lusterko.... nie najlepiej wyszło (ale lusterko za 20 zł a i tak nic w nim nie widać), kolejna cześć to tylni bok ...wyszło całkiem ładnie... zostawiłem naklejki pitchersa i teraz zajebiście wyszły ....widać wypukłość naklejki... Wczoraj wzięliśmy się za bak..... o qrwa mać..... panowie... dobrze, że przyszła nam z pomocą matka kumpla i operowała suszarką... da się oklejać ale nie jest to łatwa sprawa i potrzeba co najmniej 3 osób.... zostały małe niedociągnięcia w 2 miejscach, poza tym jest całkiem ok.... w najbliższym czasie drugi tylny bok i owiewka jak wsio będzie to wstawię fotki..... Masa roboty.... i tak jak mowie co najmniej 3 osoby i idzie ogarnąć temat . 3eba odpowiednio operować suszarką i naciągać siłą materiał żeby się rozciągał i sam wchodził na miejsce.... Po prostu trzeba wypracować technikę. Kupilem 4m2 tej taśmy i sporo zostało....wydaje mi się, że 3 metry wystarcza ale powiem jak skończę. Kupiłem pisze się przez K a nie Q. Post naprawiony.
|
4 cze 2011, o 16:55 |
|
|
acinr_PL
SV Rider
|
Boczki i wlew paliwa już jakiś czas okleiłem i jest ok! Uploaded with ImageShack.usUploaded with ImageShack.usUploaded with ImageShack.usUploaded with ImageShack.usWczoraj okleiłem także lusterka - wyszło bez żadnych fałdek, sporo było trzeba naciągać tą folie. Efekt niezł,y ale dziś kiedy postawiłem na słońcu przez godz folia się nagrzała i na jej końcach zaczęła się kurczyć i zaczęły wychodzić fałdki (także nie polecam naklejać ją tam gdzie trzeba mocno ją naciągać a potem element narażony jest na nagrzanie): Uploaded with ImageShack.usna tym zdj czerwona linią zaznaczyłem miejsce w którym folia po naklejeniu została przycięta a dziś po nagrzaniu na słońcu skurczyła się Uploaded with ImageShack.us
4 cze 2011, o 17:09 |
|
|
Radek SV
motocyklista
|
By adziabadziaa at 2011-06-07 By adziabadziaa at 2011-06-07 Wiem to nie Carbon... ale był za drogi a moto na sprzedaż idzie Było żółte, teraz czarny mat Oklejone zadupki, bak, przedni błotnik, ta mini owiewka, lustereczko, wydech.
|
7 cze 2011, o 23:47 |
|
|
Słoniu
SV Rider
Dołączył(a): 23 lut 2010, o 17:30 Posty: 5353 Lokalizacja: Legionowo
Moto: H2 / RSV4 Factory
|
Jak dla mnie wyszło cacy. A jak w dotyku? Czuć, że to laminat?
|
8 cze 2011, o 00:02 |
|
|
Radek SV
motocyklista
|
Nie jeśli na dworze nie ma 30 stopni i nie stoi na słońcu heheheh. Natomiast na tych fotach nie widać naklejek... orginalny napis suzuki widać na baku ale jeszcze lepiej widać naklejki pitchersa na zadupkach, ponieważ one nie były kryte lakierem więc bardziej wystają....myślałem,żeby nakleić coś jeszcze pod folię ale nie chciałem przedobrzyć...
|
8 cze 2011, o 00:17 |
|
|
foras1
SV Rider
Dołączył(a): 4 mar 2011, o 22:05 Posty: 800 Lokalizacja: Kraków - Nowa Huta
Moto: SV650S '00/01
|
Radek SV duży miałeś problem z oklejeniem baku i zadupka? Bo różne opinie chodzą na ten temat zwłaszcza jeśli chodzi o bak i czy bardzo dużo "zakładki" zostawiałeś przy odcinaniu nadmiaru folii (ktoś wcześniej pisał że się kurczy na słońcu i marszczy). A efekt na prawdę super . Sam się przymierzam na oklejanie tylko właśnie waham się co do niektórych elementów. Pozdrawiam
_________________ http://www.bikepics.com/members/foras1/01sv650s/
|
8 cze 2011, o 06:40 |
|
|
acinr_PL
SV Rider
|
Jestem ciekawy jak ta folia będzie się zachowywać w upalny dzień na słońcu więc jak możesz wystaw go na próbę.
Tłumik też okleiłeś tą folią? Nie rokuje dłuższej trwałości tej folii na tłumiku.
8 cze 2011, o 06:56 |
|
|
Radek SV
motocyklista
|
Foras... bak oklejaliśmy na końcu... więc już doświadczeni nie jest łatwo.... trochę się pomarszczyła na prawym i lewym boku przy krawędzi w najbardziej wystających punktach...myślę, że drugi raz bym to ogarnął... zadupki łatwo poszły. Na słońcu nic się nie kurczy czy marszczy bo mocno naciągałem folie, a na koniec okleiłem bak i błotnik uszczelką po krawędzi i fajnie to wyszło. Jest parę fuch na moto jakieś zarysowania przecięcia no ale najlepsi robią błędy a mi daleko do najlepszych Acinr tak też okleiłem tłumik i dziś przyleciałem z radomia do wawy, w pełnym rynsztunku pojeździłem po korkach, ugotowałem sobie jajka no cieplej już nie będzie, folia dalej na tłumiku trzyma idealnie.... PS: w prawym bucie zamontowałem sobie szpilkę i jak tylko widzę bąbla z powietrzem to mu robię ciach zorro i już go nie ma Ps2: foras jakiej zakładki?? Ja to poleciałem jednym kawałkiem na każdy element Piesze się "trzyma" a nie "3 ma", nie bądź pokemon!
|
8 cze 2011, o 20:53 |
|
|
foras1
SV Rider
Dołączył(a): 4 mar 2011, o 22:05 Posty: 800 Lokalizacja: Kraków - Nowa Huta
Moto: SV650S '00/01
|
Miałem na myśli, że zamiast odcinać cały nadmiar folii na krawędziach to zostawić tak 10-15[mm] i zawinąć na wewnętrzną stronę oklejanego elementu. Ale skoro nic się nie odkleja to fantastycznie . Jak tylko kupię potrzebne materiały i okleję moto to też się pochwalę
_________________ http://www.bikepics.com/members/foras1/01sv650s/
|
9 cze 2011, o 08:09 |
|
|
Radek SV
motocyklista
|
To znaczy zawinąłem tak na baku ok 5 milimetrów i żeby się nic nie odkleiło to okleiłem twardą uszczelką dookoła.
Wczoraj na myjnie podjechał typ bmw 3 i miał w tej foli carbonowej cały dach i lusterka... zajebiście wyglądało tylko z tyłu mu odkleiło się trochę... nie zdemontowali spoilera jak kończyli a powinni żeby się nie odklejała.
|
12 cze 2011, o 08:52 |
|
|
maro85cv650
SV Rider
Dołączył(a): 30 maja 2011, o 19:10 Posty: 533 Lokalizacja: warszawa zgorzelec
Moto: sv650N
|
Oklejam w swoim moto owiewkę przód i te plastiki boczne co są pod siodłem orginalnie czarne, będą w carbonie w kolorze lusterek, tylko chyba carbon 3d, po realizacji wrzucę zdjęcia może w środę.
Przetestował ktoś folie na tłumiku przelotowym?
Temperatura użytkowania -45C + 115C. myślicie że wytrzyma?? ja myślę że słabo.
_________________ Jazda na motocyklu, to najlepsza rzecz jaką można robić w ubraniu.... viewtopic.php?f=9&t=4005 ----> naga broń
|
2 lip 2011, o 15:48 |
|
|