Niby banalny trick a jednak coś nie zagrało, macie może pomysł co było nie tak?
Gość musi nabrać masy.
_________________ Najlepsza nagroda za życie, to śmierć Moją niedostępność sponsoruje SUZUKI
2 cze 2011, o 19:55
Bartosz
SV Rider
Re: Filmy o motocyklach
Longer napisał(a):
Niby banalny trick a jednak coś nie zagrało, macie może pomysł co było nie tak?
Trzeba mieć mózg i umiejętności żeby takie rzeczy robić na kostce brukowej. Jak nie wiecie dlaczego mu tak wyrwało sprzęt to spróbujecie na ciepłej kostce spalić kapcia
Widać koleś dopiero się uczył albo robił to po raz pierwszy, mi nawet na suchym asfalcie kiedyś się koło usunęło a tu jeszcze betonowa kostka. Na drugi raz będzie bogatszy o to doświadczenie
_________________ Były posiadacz SV1000N Obecnie MOTOMORINICorsaro1200 / VFR1200
A co za różnica czy to kostka, asfalt czy polna droga? Taka sama przyczepność będzie dla przedniego i tylnego koła, niezależnie od nawierzchni. Jak będzie słabe podłoże, to przód łatwiej się uślizgnie, ale też i tylne koło wcześniej zerwie kontakt z podłożem, więc osobiście nie widzę związku
Moto: TL1000s
patrząc na kostkę wnioskuję że ten cyrkiel/ kółko było w jego wykonaniu, poszedł na ciosem i chciał dalej przedstawienie robić tylko nie przemyślał że po poprzednim paleniu oponka się troszku rozgrzała i zwiększyła swoją przyczepność ale dzięki temu mamy nowy tekścior na sezon 2011, "ale urwał" już dawno się przejadło i tak mamy nowe
3 cze 2011, o 13:53
Bartosz
SV Rider
lasooch napisał(a):
A co za różnica czy to kostka, asfalt czy polna droga? Taka sama przyczepność będzie dla przedniego i tylnego koła, niezależnie od nawierzchni. Jak będzie słabe podłoże, to przód łatwiej się uślizgnie, ale też i tylne koło wcześniej zerwie kontakt z podłożem, więc osobiście nie widzę związku
A próbowałeś to zrobić czy tylko pomyślałeś przed kompem o tym? Bo ja to sprawdzałem. Dlaczego na asfalcie przód trzyma a tył się dymi, a na kostce przód podrywa do góry a tyłem ciężko zerwać przyczepność? Nie napisałem, że nie da się tego zrobić tylko że trzeba umieć i takiej wersji się trzymam.
Wiesz co, nie lubuję się jakoś w paleniu gumy, ale tak - próbowałem na każdej z ww. nawierzchni łącznie ze zwykłym piaskiem A kto powiedział, że na asfalcie przód trzyma, a tył się dymi? Jak na asfalcie przodu nie dociśniesz, a tyłu nie odciążysz, to też motocykl z pod Ciebie wyjedzie
Wiesz co, nie lubuję się jakoś w paleniu gumy, ale tak - próbowałem na każdej z ww. nawierzchni łącznie ze zwykłym piaskiem A kto powiedział, że na asfalcie przód trzyma, a tył się dymi? Jak na asfalcie przodu nie dociśniesz, a tyłu nie odciążysz, to też motocykl z pod Ciebie wyjedzie
Dołączył(a): 14 maja 2010, o 17:03 Posty: 496 Lokalizacja: warszawa/otwock
Moto: SV650N K6 sprzedany
Bartosz napisał(a):
lasooch napisał(a):
Dobra, nic Jak się spotkamy to ci pokażę
Ciekawe czy Gosix też ma taką siatkę do łapania motocykli Mi się przypomniało jak Montana wrzuciła jakiś filmik, jak to spaliła starego kapcia... i przed nią stał i moto nogą blokował jakiś gostek. Teraz wiem, że to nie był "jakiś gostek" tylko bardzo odważny człowiek
_________________ Przekaż 1% podatku na zakup mojego nowego sprzęta
"nie puszczone bąki unoszą się do głowy, stąd biorą się posrane pomysły"
3 cze 2011, o 17:05
xairo
SV Rider
Dołączył(a): 10 mar 2011, o 23:32 Posty: 609 Lokalizacja: Białystok
Moto: cafe racer
fibat napisał(a):
Bartosz napisał(a):
lasooch napisał(a):
Dobra, nic Jak się spotkamy to ci pokażę
Ciekawe czy Gosix też ma taką siatkę do łapania motocykli Mi się przypomniało jak Montana wrzuciła jakiś filmik, jak to spaliła starego kapcia... i przed nią stał i moto nogą blokował jakiś gostek. Teraz wiem, że to nie był "jakiś gostek" tylko bardzo odważny człowiek
Dołączył(a): 24 lut 2010, o 23:49 Posty: 500 Lokalizacja: München
Moto: Morini
4 cze 2011, o 19:52
bugi2010
SV Rider
Dołączył(a): 27 lut 2010, o 01:28 Posty: 319 Lokalizacja: München
Moto: Fz 1 Fazer
R@F napisał(a):
Mój ulubiony kawałek asfaltu na ziemi, od polowy filmu to chyba Fz1 przed tobą śmiga , popieram kamery na kasku - przynajmniej dobrze WIDAĆ
_________________ MZ ETZ250-pauza-SV650 S K1-sprzedany-SV 650 S K5 + Leo Vince-sprzedany-teraz-FZ1 Fazer +Sebring. MvAugusta 920. Suzuki Gsx s 1000f +yohimura.
5 cze 2011, o 12:14
mr0zd
SV Rider
Ty tego gixa masz na dotarciu? Przez takie kawałki asfaltu żałuję że mieszkam w Polsce
Dołączył(a): 27 lut 2010, o 01:28 Posty: 319 Lokalizacja: München
Moto: Fz 1 Fazer
mr0zd napisał(a):
Ty tego gixa masz na dotarciu? Przez takie kawałki asfaltu żałuję że mieszkam w Polsce
Zobacz (około 10min) jaka ładna plama oleju na asfalcie, ładna dotarta gsxr była za szybka i teraz jest zdrowo przetarta.Nie po darmo nazywają to przeklęta droga motocyklisty.
Kolega-R@F na B-KINGU.
_________________ MZ ETZ250-pauza-SV650 S K1-sprzedany-SV 650 S K5 + Leo Vince-sprzedany-teraz-FZ1 Fazer +Sebring. MvAugusta 920. Suzuki Gsx s 1000f +yohimura.