Prawdopodobnie najlepsze na świecie forum Suzuki SV 650 / SV 1000 ;)
Szybkie pytania i szybkie odpowiedzi
Autor |
Wiadomość |
Bartosz
SV Rider
|
Re: Szybkie pytania i szybkie odpowiedzi
W klamkę od spodu masz wpięta wtyczkę z dwoma kablami Bardzo proste działanie typu obwód otwarty i zamknięty i tyle
_________________ Sv 650N K7 Phantom Gray
|
19 cze 2011, o 15:38 |
|
|
selisek
SV Rider
Dołączył(a): 23 lut 2010, o 18:06 Posty: 673 Lokalizacja: Kraków/Kęty
|
Czyli po prostu wsadź drut, który połączy oba gniazda w tej wtyczce i po sprawie.
_________________ Suzuki SV 650 99' - niebieska
|
19 cze 2011, o 22:00 |
|
|
Tolman
SV Rider
Moto: 650s
|
Czy jak kupię naklejki na allegro np. takie: http://allegro.pl/naklejki-suzuki-sv-65 ... 96781.htmlMogę je nakleić na czaszę i polakierować bezbarwnym? Czy do takiej operacji są potrzebne jakieś lepsze naklejki? Muszę kupić czaszę, a na allegro nie mogę trafić pod kolor, jest jedna osoba ale strasznie przedłuża bo ma ją sprowadzić z Anglii, i zastanawiam się nad kupnem innej przemalowaniu i naklejeniu naklejek.
_________________ Zapraszam do odwiedzenia i polubienia mojej strony https://www.facebook.com/marcinsadowskitrenerpersonalny
|
20 cze 2011, o 23:11 |
|
|
lpt
mundrek
Dołączył(a): 23 lut 2010, o 12:50 Posty: 1758 Lokalizacja: Rybnik
Moto: sv1k/ 748SP
|
Te naklejki? Jak dla mnie mocno różnią się od org - nie są "brokatowe" no i nie zlewają się tak dobrze z moto... A czachę to kup i przemaluj bo możesz się nie doczekać w swoim kolorze bez malowania.
_________________ I wy, o których zapomniałem, Lub pominąłem was przez litość, Albo dlatego, że się bałem, Albo, że taka was obfitość...
|
20 cze 2011, o 23:39 |
|
|
I'm not a hero
SV Rider
Moto: SV650s k3
|
Ale pasują dla niewierzących:
22 cze 2011, o 20:28 |
|
|
zurek100
motocyklista
Dołączył(a): 25 lut 2010, o 00:03 Posty: 261 Lokalizacja: Gdynia
Moto: CBR F4( SV w pamieci
|
Po zimie nie działał klakson. Odłączyłem go, podłączyłem bezpośrednio do tych miedzianych pręcików + i - akumulatora za pomocą kabelków. Nie działał. Rozumiem, że tak się sprawdza "na krótko" ? Klaksony 12 V są uniwersalne? Np od jakiegoś simsonka czy coś da rade?
|
22 cze 2011, o 21:02 |
|
|
I'm not a hero
SV Rider
Moto: SV650s k3
|
Niekoniecznie uniwersalne, ale sadzę że od wszystkiego pasować będzie, ja bym szukał jednak od jakiegoś moto jeśli nie działa, np GSki albo Bandita, czegoś co ma normalny dźwięk klaksonu, od simsona to tak brzęczeć śmiesznie będzie
22 cze 2011, o 21:05 |
|
|
Bartosz
SV Rider
|
Zanim zaczniesz szukać podłącz jeszcze raz na krótko i pokręć delikatnie skrętem znajdującym się z tyłu klaksonu. Jest to regulacja ruchu membrany. Jak przekręcisz może okazać się, że działa EDIT: Kurde wkrętem, a nie skrętem
_________________ Sv 650N K7 Phantom Gray
|
22 cze 2011, o 21:06 |
|
|
zurek100
motocyklista
|
Dzięki wielkie Panowie
|
22 cze 2011, o 21:10 |
|
|
Notturno SV
Mister Budda
Dołączył(a): 24 lut 2010, o 12:22 Posty: 2362 Lokalizacja: Warszawa
Moto: VTR RIDER :D
|
Kurde coś się dzieje... nie mam pojęcia co zauważyłem dziś wracając do domu z roboty... jak puszcze kiere przy 80 to zaczyna mi telepać delikatnie, jak moto zwalnia uspokaja się, im szybciej tym mocniej, łożysko niedawno wymieniane, olej w lagach i uszczelniacze też, ciśnienie sprawdzane parę godzin przed zjawiskiem było ok, jedyna zmiana jaka nastąpiła to naciąg łańcucha ... pomocy
_________________ Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
|
23 cze 2011, o 02:13 |
|
|
lasooch
SV Rider
Moto: TT1050
|
Tylne koło stoi krzywo w wahaczu?
_________________ Triumph Tiger 1050 << bikepics
|
23 cze 2011, o 09:22 |
|
|
Jabol91
rowerzysta
Dołączył(a): 12 wrz 2010, o 14:50 Posty: 32 Lokalizacja: Strzelce woj.Wielkopolskie
|
Witam. Mam kilka pytań. Na niektóre z nich już odpowiedź znalazłem w tym temacie a na inne niestety nie. Jeśli chodzi o problem z wbijaniem 2 podczas zmiany z 1 to już wyczytałem, że chodzi o sprzęgło. Aż takiego problemu wielkiego nie mam ponieważ, ta "2" po prostu ciężko czasem mi wchodzi co bardzo dobrze idzie usłyszeć. Dwa, że podczas odcinki moto kopci to też znalazłem (u mnie kopci na brązowo jakoś z tego co pamiętam ). Podczas około 10 tys obrotów kopci lekko na niebieskie, ale to jest ciężkie do zauważenia. Teraz pytanie na które nie mogłem znaleźć odpowiedzi. Mianowicie jakiś czas temu (około 3 miesiące wstecz) zmieniłem cały napęd (łańcuch oraz zębatki) i od tego momentu musiałem już raz podciągnąć łańcuch bo był dość luźny (sprawdzałem to podczas gdy na moto nikt nie siedział, ale przy mojej wadze za dużo by się na naciągnął ). Moje pytanie jest takie, dlaczego tak się dzieje? Może to być wina złego sprzęgła? Ponieważ u mnie sprzęgło chwyta przy samej końcówce, dosłownie 0,5-1 cm przed puszczeniem dźwigni. Inna sprawa to kiedyś miałem ślizga (crashe były więc nic wielkiego się nie stało:D) ale od tamtego czasu mam skrzywioną dźwignie od zmiany biegów. Czy może mieć to jakiś negatywny wpływ? Zdjęcie trochę się rozmazało, ale wydaje mi się, że widać o co chodzi (moto stało na stopce podczas zdjęcia). Podczas jazdy wyraźnie słyszę ten "stuk" podczas zmiany biegów, zwłaszcza od 1-3. Następne już wchodzą dość gładko. Dziękuje za wszystkie odpowiedzi. Zdjęcie dźwigni biegów:
_________________ Suzuki SV 650S K3 GG: 9350743
|
23 cze 2011, o 10:38 |
|
|
cienki
motorowerzysta
|
Zawsze jak założysz nowy łańcuch to na początku on się trochę wyciągnie i dlatego musiałeś go już naciągać, później będzie wyciągał się mniej.
_________________ sv 650 k8
|
23 cze 2011, o 10:58 |
|
|
Jabol91
rowerzysta
Dołączył(a): 12 wrz 2010, o 14:50 Posty: 32 Lokalizacja: Strzelce woj.Wielkopolskie
|
Dzięki bardzo za odpowiedź, mam nadzieję, że szybko się zakończy to rozciąganie (bo teraz to już będzie 2 raz....). Teraz jeszcze pozostała kwestia, sprzęgła i biegów .
|
23 cze 2011, o 11:01 |
|
|
Pedros
Łowca
Moto: Perła - Smerf
|
Po zimie? lato już mamy
_________________ JEŚLI KIEDYKOLWIEK BĘDZIE CI ŹLE, BĘDZIESZ MIAŁ PROBLEM, BĘDZIESZ POTRZEBOWAĆ MOJEJ POMOCY, TO PAMIĘTAJ NIE DZWOŃ DO MNIE
|
23 cze 2011, o 11:45 |
|
|
maqcius
motocyklista
|
| | | | Jabol91 napisał(a): Witam. Mam kilka pytań. Na niektóre z nich już odpowiedź znalazłem w tym temacie a na inne niestety nie. Jeśli chodzi o problem z wbijaniem 2 podczas zmiany z 1 to już wyczytałem, że chodzi o sprzęgło. Aż takiego problemu wielkiego nie mam ponieważ, ta "2" po prostu ciężko czasem mi wchodzi co bardzo dobrze idzie usłyszeć. Dwa, że podczas odcinki moto kopci to też znalazłem (u mnie kopci na brązowo jakoś z tego co pamiętam ). Podczas około 10 tys obrotów kopci lekko na niebieskie, ale to jest ciężkie do zauważenia. Teraz pytanie na które nie mogłem znaleźć odpowiedzi. Mianowicie jakiś czas temu (około 3 miesiące wstecz) zmieniłem cały napęd (łańcuch oraz zębatki) i od tego momentu musiałem już raz podciągnąć łańcuch bo był dość luźny (sprawdzałem to podczas gdy na moto nikt nie siedział, ale przy mojej wadze za dużo by się na naciągnął ). Moje pytanie jest takie, dlaczego tak się dzieje? Może to być wina złego sprzęgła? Ponieważ u mnie sprzęgło chwyta przy samej końcówce, dosłownie 0,5-1 cm przed puszczeniem dźwigni. Inna sprawa to kiedyś miałem ślizga (crashe były więc nic wielkiego się nie stało:D) ale od tamtego czasu mam skrzywioną dźwignie od zmiany biegów. Czy może mieć to jakiś negatywny wpływ? Zdjęcie trochę się rozmazało, ale wydaje mi się, że widać o co chodzi (moto stało na stopce podczas zdjęcia). Podczas jazdy wyraźnie słyszę ten "stuk" podczas zmiany biegów, zwłaszcza od 1-3. Następne już wchodzą dość gładko. Dziękuje za wszystkie odpowiedzi. Zdjęcie dźwigni biegów: | | | | |
Masz tu bardzo dobry arykuł: http://kulikowisko.pl/?q=node/14Kiedyś ktoś na forum go rozesłał, już nie pamiętam dobrze, chyba Miket? Aha i jeszcze jedno nie próbuj prostować aluminium na zimno, bo pęknie. Ja spróbowałem także z dźwignią biegów i pękła. Na szczęście miałem możliwość pospawać.
_________________ Najlepsza nagroda za życie, to śmierć Moją niedostępność sponsoruje SUZUKI
|
23 cze 2011, o 12:04 |
|
|
Jabol91
rowerzysta
|
No z tego co tam wyczytałem bo ta dźwignia powinna być prosta . Także dzisiaj butla z gazem i wio . Tylko moje ostatnie pytanie jest takie. Należy wyprostować obydwa "skrzywienia" prawda?
|
23 cze 2011, o 12:19 |
|
|
zurek100
motocyklista
|
Miałem na myśli, że od zimy nie działa Jakoś nie było okazji się za to zabrać Dobrze, że na przeglądzie nie wnikali czy mam klakson
|
23 cze 2011, o 12:54 |
|
|
adrian_650
rowerzysta
Dołączył(a): 28 sty 2011, o 12:14 Posty: 39 Lokalizacja: Gorzów Wlkp.
Moto: sv 650s 1999
|
Witam wszystkich mam pytanko a mianowicie czy felgi z rocznika 03-07 pasują do gaźniora 99-02? Pozdrawiam!
|
23 cze 2011, o 16:29 |
|
|
lasooch
SV Rider
Moto: TT1050
|
Przednia nie pasuje na pewno, inna szerokość piasty, nie wiem jak jest z tylną.
_________________ Triumph Tiger 1050 << bikepics
|
23 cze 2011, o 16:49 |
|
|