Dołączył(a): 23 lut 2010, o 09:59 Posty: 3102 Lokalizacja: Warta, łódzkie
Moto: różne
Re: Filmy o motocyklach
Coś Słoniu masz nie tak z motocyklem lub popraw pozycję, bo u mnie mimo twardo zestrojonego amortyzatora skrętu nie mam takich problemów jak Ty, a dziś akurat poganiałem trochę szybciej niż zwykle i sam byłem zaskoczony prędkościami jakie miałem w winklach.
Nie wydaje mi się, aby twardość przedniego zawieszenia miała wpływ na zwrotność motocykla, ale ja tam zapierdalacz nie jestem to mogę się mylić.
No coś musi być nie tak, opuszczałem clip ony na lagach z jakieś 1-1,5 cm w dół ale to nie powinno mieć wpływu...a może? Ostatnio mój znajomy jechał moją SV i nieźle ją przegonił, sam jest właścicielem identycznej sv650s z 2000 roku, na której przejechał już ponad 30 tys km, niczego dziwnego nie zauważył.
Słoniu napisał(a):
Zbyt twarda sprężyna [w w przednim zawieszeniu] może powodować: - łatwe „wchodzenie” w zakręty - wrażenie „twardego tyłu” - słabą przyczepność tylnej opony
W artykule który wstawiałem nie jest sprecyzowane dokładnie o co chodzi, łatwe "wchodzenie" w zakręty może oznaczać małą siłę potrzebną do zmiany kierunku albo krótki czas reakcji motocykla na użycie przeciwskrętu...albo to i to, bo w sumie jest to zależne od siebie, jeżeli musimy użyć dużej siły pchając rączkę kierownicy to i ruch i reakcja motocykla będą wolniejsze... Jestem w czarnej dupie, muszę się z tym przespać, a jutro popracować nad pozycją ciała.
Ja pierdzielę, jaki offtop, dostaniemy ochrzan
29 cze 2011, o 01:07
Suzi Mua
SV Rider
Dołączył(a): 24 cze 2010, o 01:58 Posty: 683 Lokalizacja: Kraków
Moto: SV650S'02/'04
Kuźwa, żeby wrócić do tematu panowie i panie to pokarzę wam jelenia rogacza takiego. Zwłaszcza ostatnie sekundy filmu są warte obejrzenia, gdzie jest zwolnione tempo nagrania i replay:
_________________ Slow down, Be aware, Take care, Survive
Dołączył(a): 13 maja 2011, o 13:29 Posty: 398 Lokalizacja: Warszawa i okolice
Moto: KTM LC4 640SM 2004
Fajny jest ten Cadwell - te różnice poziomów, ślepy podjazd ... rewelka Lubie takie filmy - jazda w tłoku ale bez większej przepychanki - dla każdego znajdzie się ktoś do "łyknięcia"
_________________ "Riders create more problems than motorcycles are designed to handle" SV650S -> Gix 3/4 - > KTM LC4 640 http://www.bikepics.com/members/nok/
1 lip 2011, o 15:47
romek
platynowy down
Dołączył(a): 24 lut 2010, o 14:53 Posty: 453 Lokalizacja: Warszawa -LLB
Miałem tego ZXR-400 Fajny odkurzacz, dobrze wspominam:
tak wyglądał przed... a tak po:
Fajna była maszyna, przy starcie trzeba było się odpychać nogami, ale jak już weszła na obroty to przyzwoicie jechała!
1 lip 2011, o 22:16
kozik
SV Rider
Dołączył(a): 17 maja 2011, o 14:52 Posty: 5631 Lokalizacja: Dęblin-Piaseczno
Moto: suzuki sv 650S 99r.
I dlatego dałem sobie spokój bo moment i moc ma osiągany bardzo wysoko w stosunku do SV 650 a co za tym idzie to ciężko dobry egzemplarz spotkać bo większość już zakatowane.
_________________ "Riders create more problems than motorcycles are designed to handle" SV650S -> Gix 3/4 - > KTM LC4 640 http://www.bikepics.com/members/nok/
Ostatnio edytowano 6 lip 2011, o 15:28 przez Zygzaker, łącznie edytowano 1 raz
6 lip 2011, o 12:13
Radek SV
motocyklista
Moto: SV650s 2001 street