No dooobra... Foty były robione w studiu, są bez lub z minimalną ingerencją photoshopa (typu kadr, rozjaśnienie), bez żadnych specjalnych efektów typu filtry i inne bajery. Modelka była cała pomalowana czarną farbą
Dołączył(a): 23 lut 2010, o 12:07 Posty: 707 Lokalizacja: Kraków
Moto: Sprint ST
Re: To co lubimy u kobiet :)
Sol napisał(a):
No dooobra... Foty były robione w studiu, są bez lub z minimalną ingerencją photoshopa (typu kadr, rozjaśnienie), bez żadnych specjalnych efektów typu filtry i inne bajery. Modelka była cała pomalowana czarną farbą
No proszę proszę Ładnie się tu ktoś rozpstrykał
Żebyś od tych wszystkich pochwał które pewnie (zasłużenie!) zbierasz w samouwielbienie nie popadła, to postaram się poczepiać- chociaż to wszystko generalnie nieduże rzeczy no i zawsze rzecz gustu
Pierwsze mi się baardzo podoba, jedyne z czym bym pokombinował, to z "makijażem" modelki- pierwsze wrażenie miałem takie, że mi za bardzo twarz świeci... ale jak tak patrze, to dekolt też by tak mógł i nie mówię tu tylko o piersiach
W drugim mi wyrazistości brakuje. Zakładam, że pstrykasz w rawach - podbiłbym kontrast, rozjaśnił trochę jasne partie, podciągnął może w górę ekspozycje a potem mocno podkręcił czernie. Na koniec, po przerzuceniu do B&W można jeszcze pokombinować korekcją tonalną i balansem bieli (to taka fajna sztuczka ) żeby wyeksponować bardziej co ci pasuje, albo nieco ukryć to co ma być schowane. Nie bój się raw processingu, tak na prawdę nie ma to nic wspólnego z Photoshopowym PSuciem zdjęć - to wszystko o czym pisałem robi się też w tradycyjnej ciemni. Nawet sławetny filtr ostrości "Unsharp Mask" został wynaleziony w labie
Trzecie coś mi nie pasuje - nie potrafię powiedzieć czemu- za dużo nierówności, za mało skóry.
Czwarte- patrz drugie. Pytanie też co jest głównym tematem- jeśli ręce, to koniecznie doświetlić dłonie!! Jeśli cycki, to po co te jasne ręce odwracają uwagę
Piąte - świetne, może tylko trochę więcej dłoni. Możesz też spróbować podkręcić z czuciem magiczny suwaczek "clarity", ewentualnie dodać trochę ziarnistości, ale to już zakrawa o PSucie Można też by je obciąć trochę po bokach i z dołu- ale nie za dużo
Szóste- plecy to faajny temat Tylko coś niedobrego się porobiło ze skórą nad tyłkiem.
Siedem- po prostu fajne, spróbowałbym też mniej centralnego kadrowania
Osiem- podobnie jak trójka, coś mi zgrzyta. Modelka wyszła jak stara baba
Dziewięć- znowu się kłania zabawa z rawami
dziesięć na tle innych wyszło mało ciekawie
jedynaście- fajne, niczego się nie czepiam
No i 12 Fajne ujęcie, zdjęcie ma potencjał, ale pobawiłbym się trochę najpierw oświetleniem, a potem RAWem
Najbardziej podoba mi się nr 5 Photoshopa zostaw, zaprzyjaźnij się najpierw z Lightroomem
Zacznij się też oswajać z radykalnym limitowaniem ilości publikowanych zdjęć. Strzelam że pstryknęłaś ich tam pewnie z 40-50, ale to akurat mało ważne. Z tego wszystkiego opublikowałbym 4-5 najlepszych- nie ma się wtedy czego doczepić, że któreś zdjęcie odstaje od poziomu. Poza tym zostaje ten przyjemny niedosyt
_________________ SV650S K6
22 sie 2011, o 23:41
selisek
SV Rider
Dołączył(a): 23 lut 2010, o 18:06 Posty: 673 Lokalizacja: Kraków/Kęty
Nie bój się raw processingu, tak na prawdę nie ma to nic wspólnego z Photoshopowym PSuciem zdjęć
No właśnie tylko w rawach obrabiałam te zdjęcia, w photoshopie już nie Jeśli można się tak wyrazić Rawy mają wszystko czego potrzebuję do szczęścia Zwykły photoshop jakoś przestał mi wystarczać... zwłaszcza jakość kuleje.
SweetNoise napisał(a):
Sol napisał(a):
No proszę proszę Ładnie się tu ktoś rozpstrykał
Żebyś od tych wszystkich pochwał które pewnie (zasłużenie!) zbierasz w samouwielbienie nie popadła, to postaram się poczepiać- chociaż to wszystko generalnie nieduże rzeczy no i zawsze rzecz gustu
Pierwsze mi się baardzo podoba, jedyne z czym bym pokombinował, to z "makijażem" modelki- pierwsze wrażenie miałem takie, że mi za bardzo twarz świeci... ale jak tak patrze, to dekold też by tak mógł i nie mówię tu tylko o piersiach
W drugim mi wyrazistości brakuje. Zakładam, że pstrykasz w rawach- podbiłbym kontrast, rozjaśnił trochę jasne partie, podciągnął może w górę ekspozycje a potem mocno podkręcił czernie. Na koniec, po przerzuceniu do B&W można jeszcze pokombinować korekcją tonalną i balansem bieli (to taka fajna sztuczka ) żeby wyeksponowac bardziej co ci pasuje, albo nieco ukryć to co ma być schowane. Nie bój się raw processingu, tak na prawdę nie ma to nic wspólnego z Photoshopowym PSuciem zdjęć- to wszystko o czym pisałem robi się też w tradycyjnej ciemni. Nawet sławetny filtr ostrości "Unsharp Mask" został wynaleziony w labie
Trzecie coś mi nie pasuje- nie potrafie powiedzieć czemu- za dużo nierówności, za mało skóry.
Czwarte- patrz drugie. Pytanie też co jest głównym tematem- jeśli ręce, to koniecznie doświetlić dłonie!! Jeśli cycki, to po co te jasne ręce odwracają uwagę
Piąte- świetne, może tylko trochę więcej dłoni. Możesz też spróbować podkręcić z czuciem magiczny suwaczek "clarity", ewentualnie dodać trochę ziarnistości, ale to już zakrawa o PSucie Można też by je obciąć trochę po bokach i z dołu- ale nie za dużo
Szóste- plecy to faajny temat Tylko coś niedobrego się porobiło ze skórą nad tyłkiem.
Siedem- po prostu fajne, spróbowałbym też mniej centralnego kadrowania
Osiem- podobnie jak trójka, coś mi zgrzyta. Modelka wyszła jak stara baba
Dziewięć- znowu się kłania zabawa z rawami
dziesięć na tle innych wyszło mało ciekawie
jedynaście- fajne, niczego się nie czepiam
No i 12 Fajne ujęcie, zdjęcie ma potencjał, ale pobawiłbym się trochę najpierw oświetleniem, a potem RAWem
Najbardziej podoba mi się nr 5 Photoshopa zostaw, zaprzyjaźnij się najpierw z Lightroomem
Zacznij się też oswajać z radykalnym limitowaniem ilości publikowanych zdjęć. Strzelam że pstryknęłaś ich tam pewnie z 40-50, ale to akurat mało ważne. Z tego wszystkiego opublikowałbym 4-5 najlepszych- nie ma się wtedy czego doczepić, że któreś zdjęcie odstaje od poziomu. Poza tym zostaje ten przyjemny niedosyt
A czepiaj się do woli Chętnie posłucham wszelkich rad Do samouwielbienia mi daleko, serio Tylko wiesz, rozjaśnianie/przyciemnianie to wydaje mi się rzeczą gustu, Ty byś coś pozmieniał, a mój profesor kazał wszystko zostawić tak jak jest, nie mówiąc o tym, że miał głęboko gdzieś, że modelka powychodziła jak stara baba, bo nie o to w tych zdjęciach chodziło
Gwoli ścisłości napiszę, że przy tej sesji zrobiłam około 300 zdjęć. Będzie to moje dopuszczenie do dyplomu, więc narobiłam ich dużo, żeby profesor miał z czego wybierać. Ale powiem Ci szczerze, że on tak nie marudził jak Ty Był zachwycony fotami (aż się dziwiłam, jak bardzo ), wszystkie chciał wydrukować (ku mojemu przerażeniu ), w końcu wybrał "tylko" 6, a mi 800 zł pękło na wydrukowanie ich
_________________ A teraz prędko, zanim dotrze do nas, że to bez sensu!
Temat brzmi "co lubimy u kobiet" tak więc zamiast wstawiać przytyki itp. zaprezentuję mój typ Nie jest to zdjęcie, ani gif - pokażę więcej
Wokalistka jest moim typem i "ejbisi" zupełnie mi nie przeszkadza, bo całokształt...ok, nie miałem okazji pokonwersować z nią, ale skoro blondyna to musi być na tyle inteligentna, żeby śmiać się z moich głupich żartów - to wystarczy
_________________ Byle dalej, byle w przód, absolutnie, absolutnie. Fa fa fa fa fa fa fa fa fa ra fa fa. Fa fa fa fa fa fa fa fa fa ra fa fa....
30 sie 2011, o 01:30
exo
SV Rider
Moto: SV650S 2003
plastic napisał(a):
nawet fajna, ale rusza się tragicznie
_________________ Nie ma kobiet idealnych. Są tylko takie, które swoje wady potrafią przysłonić swoim biustem.
Mam inne zdanie, ale to dobrze, że mamy różne gusty, możemy razem wybrać się na dziewczyny Tylko nie wiem czy żona mnie puści
_________________ Byle dalej, byle w przód, absolutnie, absolutnie. Fa fa fa fa fa fa fa fa fa ra fa fa. Fa fa fa fa fa fa fa fa fa ra fa fa....
30 sie 2011, o 15:20
Notturno SV
Mister Budda
Dołączył(a): 24 lut 2010, o 12:22 Posty: 2362 Lokalizacja: Warszawa
Moto: VTR RIDER :D
Spytaj to się dowiesz
_________________ Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.