Dołączył(a): 24 lut 2010, o 11:28 Posty: 254 Lokalizacja: Sieraków / Stalowa Wola
Moto: SV 650N 01r. blue :)
Re: Filmy o motocyklach
skwaro napisał(a):
Longer napisał(a):
Chyba pomyliłeś działy, ten filmik bardziej pasuje do "to co mnie dzisiaj rozbawiło", od razu widać że filmik jest na niezłym "nitro" , no chyba, że miałeś taki zamiar :p
Co masz na myśli pisząc "nitro"? To jak najbardziej autentyczny filmik z Nordschleife, który zresztą przewinął się przez wszystkie strony motoryzacyjne na świecie łącznie ze stanami. I z tego co czytałem to seryjny motocykl.
Na moje oko filmik jest przyśpieszony, zaskakuje mnie to jak gość szybko operuje manetką, np 2 minuta filmiku.
Jak na taki motocykl i takie warunki to normalne operowanie
24 sie 2011, o 21:22
Zygzaker
SV Rider
Dołączył(a): 13 maja 2011, o 13:29 Posty: 398 Lokalizacja: Warszawa i okolice
Moto: KTM LC4 640SM 2004
Longer - tam nie ma żadnego sztucznego przyśpieszania - to po prostu szybka jazda testowa. To co dla nas (a przynajmniej dla mnie) jest "na oko" dużą prędkością - dla gościa jeżdżącego po torze na co dzień, a więc przywykłego do wysokich prędkości, nie jest niczym szczególnie specjalnym.
kacperski napisał(a):
Na "nitro" mógł być kierowca w trakcie tego przejazdu
Z ciekawostek, przyjrzyjcie się jak rzadko człowiek jechał na "pełnej ku@#ie". Na przemian odpuszczał z obrotów albo z gazu, tam po prostu nie ma miejsca żeby przegonić całe "stadko" współczesnego litra,
No ... a szczególnie na tej części Nürburgring'u - jeden błąd i wjeżdżasz w stalową bandę. Nie ma co się śpieszyć do Aniołków ...
_________________ "Riders create more problems than motorcycles are designed to handle" SV650S -> Gix 3/4 - > KTM LC4 640 http://www.bikepics.com/members/nok/
Dołączył(a): 23 lut 2010, o 10:28 Posty: 727 Lokalizacja: Ursynów pod Warszawą
Moto: SV650n 2001
Gratuluję "profesjonalnego" mocowania kamery.
_________________ Żółty Giant Yukon k4 -> Żółta SV650 N k1
26 sie 2011, o 11:27
TomK
SV Rider
Dołączył(a): 25 lut 2010, o 00:11 Posty: 1192 Lokalizacja: Kraków
Moto: Retro 7 125
Longer napisał(a):
Na moje oko filmik jest przyśpieszony, zaskakuje mnie to jak gość szybko operuje manetką, np 2 minuta filmiku.
Wrażenie przyspieszonego filmu robi sam obraz z kamery, to normalne wrażenie. Żeby zrobić kółko w 8 minut trzeba mieć średnią ponad 150km/h, czyli trzeba nieźle zapi....ać. Ruch manetką do zmiany biegu to 1/8 sekundy. Co do mocowania kamery to chyba wolałbym żeby obraz przechylał się razem z motocyklem.
I już wiadomo! Closer to the edge będzie w Polsce w kinach! Trailer robi wrażenie, więc na pewno pójdę zobaczyć. Nie muszę mieć wersję 3D, ale jak mi się spodoba 2D to czemu nie 2 zobaczyć
I już wiadomo! Closer to the edge będzie w Polsce w kinach! Trailer robi wrażenie, więc na pewno pójdę zobaczyć. Nie muszę mieć wersję 3D, ale jak mi się spodoba 2D to czemu nie 2 zobaczyć