Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest 10 sty 2025, o 23:12

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2901 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52 ... 146  Następna strona
Jaki motocykl po SV? 
Autor Wiadomość
SV Rider

Moto: SV650 2003
Post Re: Jaki motocykl po SV?
Bhahahaha Zygzaker, ale powiem ci, że z fotą to ci słusznie dosrał :D.

21 wrz 2011, o 22:05
Zobacz profil WWW
SV Rider

Moto: Z1000 '10
wojte napisał(a):

Może jesteś lepszym motocyklistą, nie wszyscy trzymają twój poziom, też kiedyś może kupie z1000..

Masz spory problem, generalizujesz wszystko wg ideału, niestety ty jesteś tym ideałem (...)

Człowieku, napisałem Ci co sądzę na temat Twojego motocykla. Napisałem Ci, że to Twój wybór do którego masz prawo. Zacytuję jeszcze raz: Nie zamierzałem Cię tutaj obrażać i Twoich wyborów, ale nie podoba mi się pisanie, że jakaś marka jest najlepsza na świecie, a inne to już coś gorszego. Dyskryminujesz nas w ten sposób.

Widzę jednak z kolejnych postów, że dyskusja ta nie ma sensu. Ponieważ (w mojej ocenie) byłeś przypadkowym posiadaczem motocykla jakim jest SV. To Ty pisałeś kiedyś, że potrzebujesz mocniejszej maszyny do ścigania się z beemkami i audicami. Piszesz o RSV a kupujesz F800R. To tak jakbyś chciał kupić Nissana Z300 a wybierasz Renault Scenic. Dlatego jesteś (również w mojej ocenie) niewiarygodny, a tymi swoimi argumentami chyba chcesz się sam przekonać do własnej decyzji.

Próbujesz nas przekonać, że to co kupiłeś to fajny motocykl. Napisałem wyraźnie - dla mnie - to co kupiłeś jest równie bezosobowe jak skuter.

Jeszcze jedno - nie uważam, że Z1000 jest super motocyklem. Wręcz przeciwnie. Dużo pali, jest nieekonomiczny i nieekologiczny. Wymaga dużego skupienia i dobrego przygotowania do wejścia w zakręt. Jest narowisty, zrywa przyczepność, ma trochę zbyt wiotką ramę, a lampę z przodu ma jak skuter. Nie ma amortyzatora skrętu. Ale jak na niego patrzę i wsiadam to mam "ciary". I tylko tyle i aż tyle. Czyli dokładnie tyle ile ja oczekuję od motocykla.

Bez odbioru Wojte. EOT

Dziś widziałem i oglądałem Multistradę 1200. No powiem, że ładne bydlę. Nie wiem, czy to jest motocykl po SV (nie jeździłem), ale ciekawa sprawa :)

21 wrz 2011, o 22:29
SV Rider

Moto: sv650s k3
Nie ma co się sprzeczać, każdy jak pisze Bart, każdy jeździ czym chce. Każdy ma też inne priorytety jak widać. W temacie zostały wypunktowane wady i zalety i na tym można by już poprzestać, bo zaczyna to wyglądać jak dyskusja katolika z ateistą. Zażarta kłótnia, która nigdzie nie prowadzi, a z boku wygląda dosyć zabawnie :)

21 wrz 2011, o 22:52
Zobacz profil ICQ
SV Rider

Moto: Z1000 '10
KID napisał(a):
Oczywiście, podkreślałem to wiele razy. Każdy ma to, co mu się podoba, albo to, na czym mu się dobrze jeździ.

B2RT napisał(a):
Rozszerzyłbym jeszcze o: "i to na co go stać". Bo ja chciałbym mieć z 5 motocykli.

slusar_o2 napisał(a):
Zażarta kłótnia, która nigdzie nie prowadzi, a z boku wygląda dosyć zabawnie :)

Ja się nie kłócę - ja się po prostu denerwuję :mlotek:
Przynajmniej się coś dzieje :->

21 wrz 2011, o 23:02
erotoman-gawędziarz

Moto: SV 1000N 2004
KID napisał(a):
Próbujesz nas przekonać, że to co kupiłeś to fajny motocykl. Napisałem wyraźnie - dla mnie - to co kupiłeś jest równie bezosobowe jak skuter.

Darek, daj spokój, to on kupił bmkę, więc niech on się teraz martwi że wszyscy się z niego podśmiewają :hahaha:

KID napisał(a):
Jeszcze jedno - nie uważam, że Z1000 jest super motocyklem. Wręcz przeciwnie. Dużo pali, jest nieekonomiczny i nieekologiczny. Wymaga dużego skupienia i dobrego przygotowania do wejścia w zakręt. Jest narowisty, zrywa przyczepność, ma trochę zbyt wiotką ramę, a lampę z przodu ma jak skuter. Nie ma amortyzatora skrętu. Ale jak na niego patrzę i wsiadam to mam "ciary". I tylko tyle i aż tyle. Czyli dokładnie tyle ile ja oczekuję od motocykla.

I właśnie o to chodzi :spoko: Motocykl to energia, moc i gotowanie krwi w żyłach... co z tego, że pali 10/100 - Twoja zabawa i przyjemność, która jest oferowana po przez jazdę nim jest nieprzeliczalna na pieniądze ;)

22 wrz 2011, o 00:18
SV Rider

Moto: KTM LC4 640SM 2004
wojte napisał(a):
Obrazek
Cytuj:
Gwoli ścisłości - Chris Pfeiffer jeździ na f800r (golas z łańcuchem zamiast "technologicznie zaawansowanego" pasa, normalnym wachaczem dwuramiennym) przygotowanym do stuntu (chyba nie sprawdziłeś jaki to zakres zmian zanim użyłeś tego motocykla do argumentacji )

B2RT napisał(a):

Śmiałe stwierdzenia nie hamowane znajomością tematu :D . Czaso - przestrzeń wam się zakrzywiła podczas jazdy "ze śmigiełkiem"? Sugeruję powrót do roku 2011.

Do końca 2008 Pfaiffer jeździł na f800s z paseczkiem - bo na czym miał jeździć skoro innego modelu tego motocykla po prostu nie było :mlotek:? . "Enthusiasthom" marki BMW podpowiem, że F800R pojawił się w 2009 i teraz idzie trzeci sezon dla fabrycznego stuntera BMW jazdy z łańcuchem i normalnym wahaczem. Sugeruję też odwiedzenie sobie strony http://www.chrispfeiffer.com i sprawdzenie co tam jest napisane :-)
A oto i 2009 (mam nadzieję, że zembatka nikomu smarem nie dosra):
Obrazek
KID napisał(a):
(...)Przynajmniej się coś dzieje :->

Fakt - przynajmniej nie jest tak "słodko" że aż całe przedszkole się może porzygać :spoko:

22 wrz 2011, o 00:28
SV Rider

Moto: H2 / RSV4 Factory
Tak jest! Dosrywajcie sobie mocniej, albo lejcie się!

22 wrz 2011, o 00:52
SV Rider

Zygzaker napisał(a):
B2RT napisał(a):

Śmiałe stwierdzenia nie hamowane znajomością tematu :D . Czaso - przestrzeń wam się zakrzywiła podczas jazdy "ze śmigiełkiem"? Sugeruję powrót do roku 2011.

Hahahaha, Zygzaker ale mam naprawdę ubaw z tej dyskusji :D. Masz rację, nie znam tematu, bo głęboko w nosie mam kto, kiedy i na jakim modelu BMW śmigał. Generalnie średnio mnie BMW interesuje poza S1000RR które chciałbym mieć właśnie do lansu. Bo przecież nie umiałbym na nim porządnie jeździć :D

Nie ma się co spinać i lepiej kończyć tą dyskusję bo jak ktoś słusznie napisał do niczego to nie prowadzi.

Słoniu napisał(a):
Tak jest! Dosrywajcie sobie mocniej, albo lejcie się!

Proponuję ustawkę na "motórach" ;) sztachety dozwolone.

22 wrz 2011, o 07:16
Zobacz profil WWW
SV Rider

Moto: BMW f800s
Średnio mnie to obchodzi co kto myśli, dałem wam tu do wglądu ciekawy sprzęcik, może niebawem się spotkamy to sobie go pooglądacie i zobaczycie że na żywo wygląda znacznie lepiej ;)
Bić się, sztachety.. może kto mniej spali :D ?

Nie mniej jednak nie lubię jak ktoś ma wyższą racje, nie mając jej :P

22 wrz 2011, o 09:05
SV Rider

Chłopaki - to jest normalna dysusja :D. I dobrze, że jest z kim dyskutować :jupi:

IMO albo to forum będzie miejscem wymiany nawet tak skrajnych biegunowo (od zachwytu aż po odrazę) opinii dotyczących motocykli, albo będzie zamierać.

Dla tych, którzy poczuli się niekomfortowo czytając naszą rozmowę, śpieszę wyjaśnić, że z kudłatym karboniarzem jeżdżącym na BMW (B2RT) znamy się prywatnie i nawet całkiem lubimy (przynajmniej do czasu gdy nie obklei owiewek jakimiś badziewiami).

A jak się z nim spotkam, to może i jakaś mata będzie grana. Możemy wykorzystać również sztachety :obity:
wojte napisał(a):
(...)Bić się, sztachety.. może kto mniej spali :D ?(...)

Nie wiem co jarasz, ale ... czemu nie :mrgreen:

22 wrz 2011, o 10:34
SV Rider

Moto: Retro 7 125
Ja bym podsumował tym że o gustach się nie dyskutuje ;). Dla jednych coś jest wadą dla drugich zaletą. Fajnie że tutaj właśnie się tego można dowiedzieć i zwrócić na to uwagę przy jeździe testowej na danej maszynie. Do tego czasem nie zważamy na koszty zakupu i utrzymania, akceptujemy wszystkie wady maszyny i ją kupujemy, bo nam się podoba, dotacza nam wrażeń których szukaliśmy lub spełnia wiele naszych innych oczekiwań.
Ja nigdy nie rozważałem BMW ze względu na wysoką cenę zakupu i utrzymania. Zaskoczyła mnie tak niska cena F800S i chętnie bym teraz pojeździł i sprawdził ten motocykl osobiście.

22 wrz 2011, o 10:50
SV Rider

Zygzaker napisał(a):
Dla tych, którzy poczuli się niekomfortowo czytając naszą rozmowę, śpieszę wyjaśnić, że z kudłatym karboniarzem jeżdżącym na BMW (B2RT) znamy się prywatnie i nawet całkiem lubimy (przynajmniej do czasu gdy nie obklei owiewek jakimiś badziewiami).

Spoko pozostanie tylko ta wersja która jest na dole wątku:
http://www.svforum.pl/viewtopic.php?f=9&t=4247&start=40

Nie przesadzałbym z tą czułością, "niekudłaty miłośniku Hayki" :P.

Zygzaker napisał(a):
A jak się z nim spotkam, to może i jakaś mata bedzie grana. Możemy wykorzystać również sztachety :obity:

Ooo to zapraszam do Wro, znajdzie się mata i sztachety. Niestety z tym drugim nie mam zbytniej wprawy. :(

22 wrz 2011, o 12:03
Zobacz profil WWW
SV Rider

Moto: H2 / RSV4 Factory
B2RT napisał(a):
Proponuję ustawkę na "motórach" ;) sztachety dozwolone.

Protektory w naszych kurtkach, spodniach i kombinezonach w końcu się na coś przydadzą :mrgreen:

22 wrz 2011, o 12:04
SV Rider

Moto: suzuki sv 650S 99r.
To co się dzieje w tym temacie oraz w innym na forum to normalny objaw wśród ludzi. O ile się nie mylę to w psychologii społecznej nazywa się to „pływnie się’’, czyli przechowalnie się tym co innym udało się lepiej zrobić niż nam i staramy się tego zawzięcie bronić. Ale nie martwcie się bo w życiu codziennym na każdym kroku można zauważyć to naturalne zjawisko wśród nawet największych twardzieli. ;)

www.logo-ratio.pl

Ostatnio edytowano 22 wrz 2011, o 14:32 przez kozik, łącznie edytowano 1 raz

22 wrz 2011, o 14:30
Zobacz profil WWW
SV Rider

Jakie macie opinie o Daytonie 675 (najchętniej 2008)? Bo mi się coś ciekawego obecnie pojawiło "na tapecie" ... :-> Mam swoje przemyślenia ale chętnie poczytam opinie inych ludzi (nawet te skrajnie skrajne).

Szukam też owiewek drogowych - ubrana jest obecnie w torówki (sprzedający dodaje również osprzęt drogowy, ale plastiki są do wymiany) - może jakieś sugestie?

Używałem "szukajki" - najciekawszy był ten topic:
viewtopic.php?f=19&t=2017&p=44709&hilit=daytona#p44709
Może coś, ktoś więcej byłby skłonny napisać?

22 wrz 2011, o 14:30
Mister Budda

Moto: VTR RIDER :D
A w owiewki 24 nie mają??

22 wrz 2011, o 14:55
Zobacz profil WWW
SV Rider

Zyg nie za duży jesteś na ten motocykl? Gabarytowo to nieduża maszyna.

22 wrz 2011, o 15:07
Zobacz profil WWW
SV Rider

Notturno SV napisał(a):
A w owiewki 24 nie mają??

Nie - nie mają.
B2RT napisał(a):
Zyg nie za duży jesteś na ten motocykl? Gabarytowo to nieduża maszyna.

Schudłem do 86kg :P

22 wrz 2011, o 16:17
SV Rider

Moto: Trufel 675
Razor napisał(a):
KID napisał(a):

Darek, daj spokój, to on kupił bmkę, więc niech on się teraz martwi że wszyscy się z niego podśmiewają :hahaha:

KID napisał(a):

I właśnie o to chodzi :spoko: Motocykl to energia, moc i gotowanie krwi w żyłach... co z tego, że pali 10/100 - Twoja zabawa i przyjemność, która jest oferowana po przez jazdę nim jest nieprzeliczalna na pieniądze ;)

Ja bym podsumowała to inaczej - jedni mają motocykle dające frajdę i odskocznię od codzienności, inni traktują je jako środek lokomocji. Wiadomo której grupie bardziej zależy na niskim spalaniu i innym użytkowym "bajerom" ;)

22 wrz 2011, o 18:50
SV Rider

Moto: Morini
Najlepiej jakbyś się przejechał, dla mnie była trochę zbyt mała. Przy moich 182cm wiało niemiłosiernie już od 140-160kmh ale można to łatwo poprawić. Jeżeli jesteś trochę wyższy niż przeciętny japoniec to będziesz miał dużo więcej miejsca na nogi niż w Sv czy gixxie bo siedzenie dosyć wysoko usytuowane. Poza tym skrzynia i motor pracują wyśmienicie. Zawias dużo twardszy niż w japońcach. Prowadzi się wyśmienicie.
Z typowych usterek jakie wyczytałem:
- problemy z lakierem (żółty, przed 2009)
- regulatory napięcia się sypią

Bardzo fajny sprzęt, ciągnie z samego dołu ale nie kręci się do 14k. Zależy co kto lubi, mi pasowało bardziej bo z Sv było podobnie. Poza tym ma fajny komputer z wieloma funkcjami których w innych sportach brak (jak samochodach).

22 wrz 2011, o 20:12
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 2901 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52 ... 146  Następna strona